(NaturalNews)

5-годишно проучване, проведено от група изследователи от Университета UAE в Ал Айн, разкрива използването на мед от манука за лечение на рак. В скорошно изследване, което е публикувано в научното списание PLoS ONE, е доказано, че мед от манука съдържа свойства, които могат да инхибират растежа на тумори в гърдите, дебелото черво и кожата.

Продължавайте да четете, за да научите повече за меда от манука:

Информация за меда от манука

Медът от Манука произлиза от Нова Зеландия. Нарича се така, защото се произвежда от пчели, които се хранят с храст манука. Известен е от векове за лечение на ранни инфекции и други заболявания. Медът като цяло също има антибактериални свойства. Медът от манука, специално, има водороден пероксид, който помага в борбата с бактериите.

Медицински приложения на меда от манука

  • Лечение на диабет
  • Лечение за системно възпаление
  • Намалява високи нива на холестерол
  • Лекува стомашно-чревни проблеми
  • Лечение на инфекции

Професор Басел Ал Рамади, водещият изследовател и ръководител на Отдел по Микробиология и Имунология в Университета UAE открива наскоро, че медът от манука може да се използва за инхибиране на растежа на различни видове ракови клетки.

Това е първият път, когато е направено проучване за разследване силата на меда от манука за лечение на рак. Изследователите са открили, че редовната консумация на дори много малки количества мед от манука всъщност може да спре растежа на раковите клетки.

Серия от тестове и експерименти се провеждат по-нататък, за да се види степента и способността на екстракта за инхибиране растежа на раковите клетки. Техните резултати показват, че мед от манука директно предизвиква апоптоза или програмирана клетъчна смърт. Това е физиологичен процес, който се използва от многоклетъчни организми, за да се балансира клетъчната регенерация с освобождаването на стари, мъртви клетки.

При възрастни тъкани, смъртта на старите клетки ще балансира деленето на клетките; ето защо е важно да се регулира апоптозата. Лека промяна в процеса ще има различни ефекти. Прекалена апоптоза ще доведе до атрофия на тъканта, докато намаляване ще предизвика неконтролирано създаване на клетки, като това, което се случва, когато човек получи рак.

Как може да помогне медът от манука

Медът от манука работи за елиминирането на раковите клетки чрез предизвикване на същия физиологичен процес, който използва тялото за поддържане на баланс в броя на клетъчните тъкани.

Изследването също открива три вида ракови клетки, които се инхибират от прилагането на мед от манука.

Освен инхибиране на растежа на раковите клетки, техните открития показват, че екстрактът може да помогне за намаляване на токсичните странични ефекти, свързани с едно от най-честите лечения на рак: химиотерапия.

В резултат на тези констатации, има огромно търсене на екстракта и пчеларите в САЩ са започнали отглеждането на растението.

Изследователите също заключават, че медът от манука е наистина приложимо лечение на рак.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *