Изследване, публикувано по-рано тази година, открива съединение, скрито в семето на авокадото, което може да държи ключа за лечение на сравнително рядка и смъртоносна форма на левкемия – остра миелоидна левкемия (AML).

Знаете ли, че всъщност можете да ядете семената на авокадо и да се възползвате изцяло от предимствата им, вместо да ги хвърляте в кофата за боклук? Четете нататък и аз ще споделя с вас как да го направите. Но първо, нека да поговорим за тези нови открития.

Какво е остра миелоидна левкемия (AML)

AML е вид рак, който засяга костния мозък. Характеризира се с бърз растеж на анормални бели кръвни клетки, които се натрупват в костния мозък и пречат на производството на нормални кръвни клетки.

Нормално костен мозък се заменя с левкемични клетки, които предизвикват намаляване на червените кръвни клетки, тромбоцити и нормални бели кръвни клетки. AML е много агресивна форма на левкемия, която прогресира с бързи темпове и обикновено е с летален изход за седмици или месеци, ако не се лекува.

AML е известно също като остра миелогенна левкемия или остра нелимфоцитна левкемия (ANLL).

Семки на авокадо и AML

Изследователи от Университета на Ватерло, болница Синай в Канада и от Университета на Перуджа в Италия, идентифицират съединение, скрито дълбоко в ямата на авокадото, наречено авокатин B.

Те са тествали безброй естествено срещащи се съединения и са открили, че авокатин B е изключително ефективен срещу AML ракови клетки. Той е в състояние да убие AML раковите клетки без никакъв ефект върху здравите, нормално функциониращи кръвни клетки. Нещо, което не може да се каже за стандартните лечения с химиотерапия.

Докато все още трябва да се извърви дълъг път, то резултатите изглеждат много обещаващи. Това ново откритие може да доведе до разработването на нови методи за лечение, които може да заменят вредната химиотерапия или трансплантация на стволови клетки.

Как да се ядат семките на авокадо

Макар че тази констатация е доста впечатляваща, това не е единственият начин семките на авокадо да подобрят здравето ви.

Те са пълни с антиоксиданти, фибри, калий, както и здравословни мазнини. В Южна Америка авокадото е използвано за лечение на дизентерия и храносмилателни проблеми като възпаление, стомашни язви и констипация. Те са добри за сърцето и за укрепване на имунната система.

Най-добрият начин да използвате семки на авокадо е като ги смелите на прах и след това го добавите към шейкове, сосове, салати. Този оранжев прах, обаче има доста горчив вкус, така че не забравяйте да добавите достатъчно силни други съставки, за да се прикрие вкуса.

За да избегнете съсипване на блендера или кухненския робот, оставете семето да изсъхне и го сложете в найлонова торбичка и смачкайте с чук, преди да го сложите в блендера.

Следващия път, когато ядете авокадо, помислете отново, преди да хвърлите семената в кофата за боклук.

Автор: Amy Goodrich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/avocado-seeds-hold-key-treating-leukemia-learn-eat/

Напиши коментар

Добави обява

×
×