(NaturalNews)

В днешни дни е трудно за мъжките индивиди. Нашият колективен хормонален баланс непрекъснато е нападнат от неща като токсично изпускане на газ от пластмаси, химическо замърсяване на храната, естрогенни съединения в соята и други добавки в храните, липса на правилно хранене, както и множество други негативни фактори, всички от които допринасят за епидемия от нисък тестостерон. Но ако сте мъж, който се опитва да запази своята мъжественост в тази враждебна модерна среда, добавянето на тиквени семки към вашата диета е чудесен начин да се допринесе за повишаване на нивата на тестостерон по естествен път.

Богат на витамини E, C, D, K и B, тиквените семки са склад от хранителни вещества, способни да осигуряват на мъжете високи дози вещества, които са необходими за поддържане на оптимално здраве. Тиквените семки са пълни с калций, калий, мед, ниацин, фосфор, манган, желязо и цинк, последното от които е от първостепенно значение за здравословното производството на сперматозоиди. Цинкът е от решаващо значение за поддръжката на здрава простата, липсата на което може да доведе до увеличена простата и импотентност.

По-специално, съдържанието на цинк в тиквените семки помага за предотвратяване на тялото да превръща прекалено много тестостерон в дихидротестостерон (DHT) като подпомага производството на повече тестостерон. Въпреки, че дихидротестостерона е необходим в подходящи нива за добро здраве, липсата на обичайния тестостерон, който често е предотвратен от липсата на правилен прием на цинк, може да доведе до твърде много производство на дихидротестостерон. Резултатът е преждевременно оплешивяване и уголемена простата, което може потенциално да доведе до рак на простатата по-късно в живота.

Освен това, тиквените семки са богати на омега-3 мастни киселини и триптофан. Омега-3 мастните киселини са предшественик на простагландини, вещества като хормони, които играят важна роля не само в сексуалното здраве, но за сексуалното желание. А триптофанът е предшественик на серотонина, мозъчен химикал, който регулира настроението и повишава чувството на спокойствие и релакс, и двете от които са необходими за поддържане на здравословно сексуално желание.

„Тиквените семки са богати на цинк, магнезий и здравословни мазнини, което ги прави една от най-добрите храни за естествено засилване на тестостерона“, обяснява Мат Мур в своя блог Изкуството на Мъжественост. „Подготовянето, печенето и яденето им също е лесна и забавна дейност, наслаждаваща двойки и семейства“, добавя той.

Тиквени семки и масло от тиквено семе са полезни за почти всички области на здравето

Що се отнася до техните много други ползи за здравето, тиквените семки са показали научно, че помагат за подобряване на функцията на пикочния мехур, предотвратяват образуването на камъни в бъбреците, защитават здравето на сърдечносъдовата система, предпазват от заболяване на черния дроб, детоксикират тялото и кръвта, облекчават артрит, атакуват вредни паразити в червата, намаляват тревожността и насърчават спокоен сън.

„Със забележителен асортимент от укрепващи здравето хранителни вещества, от магнезий, протеини, ниацин и цинк до високата концентрация на триптофан и есенциални мастни киселини, тиквените семки осигуряват мощно засилване на здравето, което предлага защита срещу общи здравни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания и остеопороза“, пише Уилям Гамонски за LEF. „Също така осигуряват мощно облекчение за хората, страдащи от дисфункция на пикочния мехур, тревожност и артрит.“

Източник: http://www.naturalnews.com/040769_pumpkin_seeds_testosterone_sources.html#ixzz2WQpzHVIG

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *