(NaturalNews)

10-годишното момче от Нова Зеландия, Итън Уайман, почина наскоро след дълга 11-месечна битка с рак на мозъка. Той е ходил в училището Te Horo покрай крайбрежието на Капити в Нова Зеландия. Неговата смърт предизвика родителите му да отправят петиции до училището в което е присъствал Итън, да изключат своята Wi-Fi система, заради тяхното подозрение, че Wi-Fi сигналът е виновен за смъртта на Итън.

Деймън Уайман, бащата на Итън, заявява, че синът му е бил диагностициран с два мозъчни тумора, три месеца след като на момчето е бил даден Ipod оборудван с Wi-Fi. Родителите по-късно установили, че Итън е спал с устройството под възглавницата си. В диагнозата лекарите оценяват туморите, че са на приблизителна възраст, като продължителността на времето, през което Итън е имал айпода.

Г-н Уайман не казва дали вярва, че Wi-Fi сигналите от училището и айпода са отговорни за смъртта на Итън, но той заявява, че „изглежда като съвпадение.“ Той казва, че имането на безжичен интернет в класната стая е потенциално излагане на същите рискове на пълна стая с деца.

Министерството на Образованието и Министерството на Здравеопазването на Нова Зеландия са заявили, че изследванията показват, че Wi-Fi е безопасно да се използва и  не създава рискове за здравето на човека. Въпреки това, други изследвания, направени наскоро от Безопасни Безжични Технологии на Нова Зеландия (SWTNZ) са показали, че Wi-Fi радиацията може да се асоциира с рак и други здравословни проблеми като гадене, главоболие, изтръпване и усещане за парене, умора, сърцебиене и проблеми с храносмилането. Въпреки това, правителството на Нова Зеландия е избрало да игнорира тези констатации.

Деца и електромагнитни полета/радиочестотна радиация

Тъй като детските тела все още се развиват, те имат бърза клетъчна репликация и темпове на растеж, което ги прави особено уязвими по отношение на увреждане на ДНК, според Devra Дейвис, PhD, MPH, президент на Environmental Health Trust. Това ги прави особено чувствителни към безжична радиация много повече, отколкото възрастните, които имат по-плътни структури на тъканите и костите. Излагането на радиация от ЕМП уврежда ДНК и разстройва естествените функции клетъчно възстановяване, което с течение на времето, може да доведе до образуването на рак.

Тази критично важна информация за рисковете е била бавена да стане достъпна за обществеността, поради факта, че мощни субекти в безжичните индустрии имат пряк интерес от това, гражданите да вярват, че електромагнитните полета или радиочестотната радиация, която е невидима и не може да се чуе, вкуси или докосне, е безвредна. Това разбира се не е вярно и последните проучвания започват да хвърлят светлина върху реалните факти.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че изходните стандарти за радиацията  са определени въз основа на изпитване на възрастни, а не на деца. Това означава, че участваме в масов експеримент чрез излагане на младите хора към хронична, 24 часова, винаги включена радиация, за която никога не са били извършени правилно подходящи тестове. Това е сигурна рецепта за катастрофа в здравето в дългосрочен план и може да бъде това, което в крайна сметка ще събуди обществеността за реалните рискове от безжичната връзка.

Електромагнитни полета (EMF)/радиочестотна радиация (RFR), свързани с множество ракови заболявания

През 2011 г. Международната Агенция за Изследване на Рака (IARC), която се състои от 27 учени от 14 страни, заключава, че безжичната радиация и тази от мобилен телефон е клас 2B „възможен канцероген“. Други неща в същата тази категория включват DDT пестициди, олово, отработени газове на двигател, изгарянето на въглища и химикали, използвани в химическото чистене и други. Детската здравна експертна група обяснява, че има девет видове рак, свързани с EMF/RFR радиация:

  • Глиома (рак на мозъка)
  • Рак на слюнчените жлези (паротидна жлеза в бузата)
  • Левкемия
  • Рак на щитовидната жлеза
  • Рак на очите
  • Акустична неврома
  • Менингиома
  • Рак на тестисите
  • Рак на гърдата

Тези открития предполагат, че следва да се предприемат много внимателни  предпазни мерки, когато се взаимодейства с безжична технология. Децата и бременните жени, са особено податливи на рисковете и следва да избягват безжичните сигнали и използването на клетъчни телефони, освен в спешни случаи.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Zach C. Miller

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Момче от Нова Зеландия умира след битка с рак на мозъка: вероятните виновници са Wi-Fi и безжично свързан iPod”
  1. Отдавна си мисля, че в гората евентуално е по-сигурно и безвредно за живот! Ако аз не ползвам безжични технологии, как да накарам и съседите да не излъчват?! Няма отърване. Ни от wifi, ни от мобилни мрежи за телефоните, ни от газове от колите, ни от храните, от нищо.

Напиши коментар

Добави обява

×
×