(NaturalNews)

Може да не сте чували за Моринга (Moringa oleifera), дърво, местно на подножието на Хималаите, но хората по света са признали неговия чудотворен потенциал и вече е широко засадено в цяла Южна Азия, Африка и Централна и Южна Америка.

Правителствени и неправителствени организации активно започват да го насърчават като лек за много от болестите, свързани с бедността в световен мащаб.

Моринга е издръжливо на суша, устойчиво на вредители, бързо развиващо се дърво, което произвежда ядливи цветя и шушулки семена през цялата година. Всеки ядивна част на дървото е силно питателна; специално шушулките предоставят всички незаменими аминокиселини и са богати на мазнини, подобни на зехтина.

Листата са годни за консумация и изсъхват лесно за съхранение. Листата са в изобилие в момента, когато повечето хранителни растения в тропиците спират да произвеждат, те са толкова хранителни, че само 25 г могат да осигурят на едно дете 42% от дневната препоръчителна доза протеин, 125 процента от необходимия калций, 71 процента желязо и 272% витамин А.

И това са само хранителните употреби: Дърветата и техните продукти могат да бъдат използвани по безброй други начини. Например, семената могат да бъдат използвани, за да се пречиства вода.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×