Моринга е чудно дърво, което се насърчава като решение за недохранването на Третия свят

(NaturalNews)

Може да не сте чували за Моринга (Moringa oleifera), дърво, местно на подножието на Хималаите, но хората по света са признали неговия чудотворен потенциал и вече е широко засадено в цяла Южна Азия, Африка и Централна и Южна Америка.

Правителствени и неправителствени организации активно започват да го насърчават като лек за много от болестите, свързани с бедността в световен мащаб.

Моринга е издръжливо на суша, устойчиво на вредители, бързо развиващо се дърво, което произвежда ядливи цветя и шушулки семена през цялата година. Всеки ядивна част на дървото е силно питателна; специално шушулките предоставят всички незаменими аминокиселини и са богати на мазнини, подобни на зехтина.

Листата са годни за консумация и изсъхват лесно за съхранение. Листата са в изобилие в момента, когато повечето хранителни растения в тропиците спират да произвеждат, те са толкова хранителни, че само 25 г могат да осигурят на едно дете 42% от дневната препоръчителна доза протеин, 125 процента от необходимия калций, 71 процента желязо и 272% витамин А.

И това са само хранителните употреби: Дърветата и техните продукти могат да бъдат използвани по безброй други начини. Например, семената могат да бъдат използвани, за да се пречиства вода.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

Превод от английски на българскиВашият коментар