Моринга е едно от най-хранителнонаситените растения на планетата. Моринга дървото е наричано дървото на живота в много култури по света. Смята се, че най-малко 300 заболявания могат да бъдат излекувани чрез приемане на това растение заедно със стотици други ползи за здравето, благодарение на повече от 90 хранителни вещества, 46 различни антиоксиданти и всички осем незаменими аминокиселини.

Невероятни ползи за здравето от растението Моринга

Антибиотик
Моринга се използва за локално и вътрешно лечение на леки инфекции. Неговата антибиотична сила е идентифицирана като pterygospermin, бактериално и фунгицидно съединение. Химичното му описание е глюкозинолат 4 алфа-L-рамносилокси бензил изотиоцианат.

Балансира нивата на холестерола
Повишената консумация на нездравословна храна може да доведе до високи нива на холестерола. Моринга помага в балансирането на нивата на холестерола в организма.

Бори се с възпалението
Възпалението може да доведе до хронични заболявания като диабет, респираторни проблеми, сърдечно-съдови заболявания, артрит и затлъстяване. Моринга намалява възпалението, като потиска възпалителните ензими и протеини в организма.

Засилва енергията
Помага за насърчаване на енергийните нива по естествен начин, който е и дълготраен. Също така лекува язви, ограничава тумори, намалява болката и възпалението и контролира артрит и кръвно налягане.

Лекува наранявания
Благодарение на противовъзпалителните и антисептични свойства, добавките Моринга улесняват бързото заздравяване на леки наранявания, като натъртвания, порязвания и изгаряния.

Диабет
Екстракти от Моринга упражняват антидиабетни ефекти при лечението на захарен диабет. Научни изследвания са показали, че лечение с Моринга работи положително за намаляване на глюкозата в кръвта, захарта и протеини в урината при диабетици.

Рак
Екстрактите имат положителни ефекти за лечение на различни видове рак, като рак на яйчниците и чернодробна канцерогенеза, чрез инхибиране на пролиферацията на злокачествени ракови клетки и индуциране на апоптоза, известна също като програмирана клетъчна смърт.

Астма
Ползите от тези растителни екстракти включват освобождаване от бронхиална астма и възпаление на дихателните пътища. Помагат и да се намали тежестта на астматични пристъпи и различни симптоми: като хрипове, кашлица, задух и стягане в гърдите.

Как да я използвате?

Можете да добавите Моринга на прах към смутита, шейкове или да я пиете като чай. Прахът от листата се счита за безопасен в проучванията на хора, дори и в по-големи дози, отколкото обикновено. Прахът е с мек вкус, така че е подходящ за чай.

 

Автор: Phyllis Bentley

Източник: http://blogs.naturalnews.com/moringa-prevent-cancer-diabetes-cure-asthma-boost-energy-potent-natural-antibiotic/

Напиши коментар

Добави обява

×
×