Сироп за кашлица с кокосово масло, мед и лимон е добра рецепта, която си струва да се опита. Смесването на мед, лимонов сок и кокосово масло като основни съставки може да направи един много мощен, имуннoповишаващ сироп, който ще помогне за облекчаване на кашлица и възпалено гърло.

Рецепта

Съставки:

  • 3 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 1/4 чаша местен суров мед
  • 2 супени лъжици кокосово масло

Начин на приготвяне:

– Смесете всички съставки в малка тенджера и загрейте на слаб огън, докато кокосово масло се стопи.
– Приемайте по лъжица от топлия сироп. Може също така да се смесва с гореща вода или чай.
– След като сиропът се охлади, кокосово масло ще се втвърди. Преди всяко използване сиропът внимателно се затопля. Може да се съхранява в хладилник в продължение на един месец.

Как съставките въздействат върху здравето

Мед

Медът има антивирусни и антимикробни свойства. Той е широко признат за способността си да успокоява кашлица. Местният мед също е полезен и за алергии. Само няколко супени лъжици местен, суров мед на ден преди сезона на полените може да бъде ефективен за укрепване на имунитета  към полените.

Кокосово масло

Кокосовото масло е богато на антиоксиданти и съдържа лауринова киселина, която действа антибактериално и антивирусно. Кокосовото масло може да се използва, за да помогне за предотвратяване на настинки чрез стимулиране на имунната система. Проучванията показват, че кокосовото масло е полезно за диабет и дори може да забави прогресирането на болестта на Алцхаймер.

Лимонов сок

Лимоновият сок често се използва в домашни средства и има добра причина. Известно е, че може да стимулира имунната система и също така има антивирусни и антибактериални свойства. Пиенето на лимонов сок помага да изчистите синусите, така че да дишате по-добре.

 

Автор: Phyllis Bentley

Източник: http://blogs.naturalnews.com/homemade-hcl-powerful-remedy-will-stop-cough-instantly-boost-immune-system/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *