Според CDC американците харчат повече от $ 300 милиарда годишно за медикаменти с рецепта. Продължителната употреба на високи дози на болкоуспокояващи като ибупрофен или диклофенак е „също толкова опасна“ по отношение на риск от инфаркт. Болкоуспокоителни може временно да облекчат болката, но често идват с нежелани и опасни, странични ефекти. За щастие, има няколко билки за облекчаване на болката, които притежават противовъзпалителни и аналгетични свойства.

9 мощни и естествени алтернативи на медикаментите за обезболяване

Лют червен пипер
Лютият червен пипер стимулира производството на ендорфин и е противовъзпалително средство. Локално той се използва разреден в мехлеми, тъй като блокира предаването на съобщения за болка до мозъка.

Пасифлора
Пасифлора забавя разграждането на невротрансмитерите серотонин и норепинефрин. Опитайте го при крампи, главоболие, безсъние, мускулни спазми, невралгия, херпес зостер и стрес. Тази билка е болкоуспокояваща, противовъзпалителна и има спазмолитично и седативно действие.

Куркума
Куркумата, известна също като куркумин, е съставка в много ястия. Тази подправка също е била използвана в продължение на хиляди години, за да се бори с възпалението. Тя не само намалява възпалението, но и помага в храносмилането. Добавете малко лют червен пипер, за да помогнете на тялото ви да се възползва максимално от куркумата.

Кратом
Кратом е билка, която  бързо и естествено облекчава болката, но е непозната за повечето от нас. Кратом има интересна история. Тази билка се е използвала за намаляване на болката, повишаване на енергията и повдигане на духовете сред индонезийците. Много хора, които са били пристрастени към даден опиум, са използвали кратом, за да им помогне да се справят с това.

Босвелия
Тази билка  произлиза от тамяновото дърво. Неговата смола се използва за осуетяване на химични реакции, които причиняват възпаление и болка. Аюрведа учени са използвали Босвелия в продължение на векове за лечение на артритни заболявания, както и възпалителни заболявания на червата.

Джинджифил
Добавянето на този малък корен към ежедневната диета наистина може да помогне не само да се борите с гадене, но също така и да се предотврати възпаление. Джинджифилът е важна част от азиатски, индийски и арабски лечебни терапии за лечение на възпаления, свързани с артрит и улцерозен колит в продължение на години. Можете да приемате джинджифил суров, под формата на капсули или като чай.

Капсаицин
Капсаицинът е друго традиционно средство, което вече се предлага за лечение на периферни невропатии и хронични мускулно-скелетни болки. Той е високо селективен, има регионално анестетичен ефект, който е полезен за облекчаване на болката, но също така има противовъзпалително действие за по-нататъшно намаляване на болката.

Дяволски нокът
Дяволският нокът е южноафриканска билка, която е популярна в Европа от няколкостотин години. Тя също има противовъзпалителни ефекти и може да намали болката от артрит, главоболие и дискомфорт в долната част на гърба.

Арника
Отлична билка, която може да се използва след интензивни спортове, остро нараняване или дори след операция. Арника е добре известна сред спортисти и йоги. Извлича се от европейско цвете и има противовъзпалителни свойства, въпреки че истинската природа на лечебните ѝ действия все още е неизвестна.

Автор:  Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/9-potent-natural-alternative-counterotc-painkillers/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *