Всеки, който някога е имал камъни в бъбреците, знае, че това е изключително болезнено състояние, особено, когато камъкът е заседнал в тръбите, които водят от бъбреците до пикочния мехур. Попаднал веднъж в пикочния мехур, камъкът трябва да премине през уретрата. Мъжете, тъй като имат по-дълга уретра, изпитват по-голяма трудност с това и медицинските специалисти са нарекли този процес „мъжко раждане“. Ето защо една рецепта като тази по-долу, може да помогне естествено да разтвори камъните, преди те да могат да причинят толкова много проблеми.

Какво точно са камъни в бъбреците?

Бъбречните камъни са находища на минерали – обикновено някаква форма на калций, като калциев оксалат – които се събират в бъбреците и могат да образуват малки, подобни на „камъни“ образувания в рамките на самите бъбреци. Позиционирането е всичко, когато става въпрос за камъни в бъбреците: камъкът може да остане в бъбреците в продължение на седмици, месеци или дори години, без да има някакви симптоми. Въпреки това, ако камъкът се намести в уретера, на лице ще бъдат екстремни болки в гърба или слабините, както и кървава или мътна урина.

В такъв момент, лекарите ще се опитат да накарат камъка да премине естествено чрез избутване с течности и силни аналгетици, за да запазят болката под допустимия контрол. Въпреки това, някои камъни са достатъчно големи и се нуждаят от операция за отстраняване. Третият вариант е да се комбинират течности за избутване, с използването на средства за защита като това, дадено по-долу, за разтваряне на камъка, така че по-лесно да се премахне естествено.

Рецепта при камъни в бъбреците

Съставки

  • 1 чаша чист кленов сироп
  • 255 грама студено пресован зехтин
  • 255 грама лимон (с кората)
  • 255 грама магданоз
  • 255 грама суров органичен мед

Инструкции

Лимонът се измива добре и се нарязва на парчета с корите, слага се в блендер. След това измийте добре и магданоза, нарежете го и го добавете в блендера с лимона. След това добавете кленовия сироп, меда и зехтина, миксирайте докато получите гладка смес. Можете да съхранявате това е херметически затворена стъклена бутилка в хладилник.

Как да го приемате?

Приемайте по една супена лъжица сутрин на празен стомах, а след това не забравяйте да пиете много течности през останалата част от деня.

Как действа това лекарство?

Основната активна съставка тук е лимонът; консумацията на този плод е отлична за терапия при бъбречни камъни, тъй като повишава киселинността на урината и разтваря калция, на който са базирани камъните, по естествен път. Магданозът също е важен, тъй като той е естествен диуретик, за да ви помогне да се увеличи отделянето на урина и промиването на бъбреците естествено. Медът е важен, тъй като той може да бъде успокояващ за раздразнения уретер и също така е мощен антибиотик, докато кленовият сироп прави лекарството много вкусно.

Така че, ако имате проблеми с камъни в бъбреците, можете да използвате този домашен лек за разтваряне на всички или част от камъка естествено и да направите преминаването му навън по-лесно.

 

Автор: Sandeep Godiyal

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

One thought on “Мощна рецепта за разтваряне на камъни в бъбреците”

Напиши коментар

Добави обява

×
×