(NaturalNews)

Постоянно заобиколен от разнообразна храна на работното си място, Клент Маник от Орегон е знаел много добре, колко лесно достъпни са храните, където и когато поиска. Той е ял редовно хот-дог, газирани напитки и пица. В крайна сметка, нездравословните му хранителни навици са повишили теглото му до тревожните 200 кг. Той едва е можел да ходи, поради притискане на нервите на гърба си, бил е зависим от инсулин и многобройни посещения в болницата, включително едно за панкреатит през 2006 година.

Тези дни той тренира за маратон, не се срамува от видео камери и е излекуван от диабета си. Той е нетърпелив да покаже какво може да направи неговото стегнато и здраво тяло. Как го е направил?

Как един мъж е преодолял диабет с диета със сурови храни

Маник е свалил над 90 килограма за около една година, като е започнал с 43,7% мазнини в тялото и е стигнал до невероятните 17,3 процента мазнини в тялото, чрез преминаване към 100 процентова диета със сурови храни.

„Чувствам се страхотно, нивото ми на енергията е невероятно“, казва Маник. „Чувствам се по-добре, отколкото, когато бях тийнейджър. Ставам в пет часа сутринта и съм готов  да тичам на маратон.“ В допълнение, към увеличената му енергия и увереност, той казва, че симптомите му на диабет са изчезнали напълно. Той обяснява, че в миналото нивото му на кръвна захар при събуждане е било над 128, а сега често е в ниските 70.

„Имах диабет тип 2. Сега излекувах своя диабет …“ обяснява Маник, добавяйки, че обикновено яде повече зеленчуци, отколкото плодове. Той се радва на „… голямо разнообразие от сурови зеленчуци, като целина, моркови, аспержи, чушки, тиквички, броколи или каквито и да е сурови зеленчуци“ и казва, че когато жадува за сладки храни, той яде праскова или един банан, въпреки че е склонен да консумира плодове „в умерени количества.“

Той изчислява, че е свалял около 3 килограма седмично, след като е започнал да яде сурови храни, сваляйки изумителните 10 кг първия месец след започването на по-здравословния начин на хранене.

С обмислянето дали да бяга на маратон или да отиде на планинско катерене, той казва: „Никога вече няма да ям готвена храна.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *