(NaturalNews) Докато Джон Колер бил в колежа, който посещавал, силно главоболие налага посещението му в спешното отделение, където той издържа болезнени процедури,  след които е бил диагностициран с менингит. Лекарите му съобщили отчайващата новина като приписали инфекцията му на слаба имунна система.
Но днес Кохлер живее, за да разкаже за невероятно пътешествие за преодоляване на менингита с прием на сурови храни. Той е толкова успешен и става търсен експерт по сурова храна.

Какво е менингитът?

Менингитът се причинява от вирусна или бактериална инфекция, която води до тежък оток на гръбначния мозък и в крайна сметка и на мозъка. След като достигне мозъка, може да се появи кървене, което всъщност е много важно за ранната диагностика. Според Световната здравна организация, 5-10% от пациентите умират в рамките на 48 часа, въпреки ранната диагностика и подходящо лечение.

За щастие, Кохлер е бил твърдо решен да подсили имунната си система, след като докторите казали, че това може да  е причина.

Изборът на сурови храни за лечение на менингит

Кохлер си спомня как по-това време си е мислил, че „здравето е най-важното нещо и без него, ние нямаме нищо.“ Воден от този нов начин на мислене, той намира утеха, когато  открива предаването на Джей Кордич по телевизията. Кордич, известен като „бащата на сока от изцедени зеленчуци“, казва, че суровите храни са помогнали за преодоляването на собствения му рак на пикочния мехур.

Кохлер веднага си купува сокоизстисквачката на Кордич заедно с видеокасети с пояснения. Той разбрал, че този начин на живот със сурова храна ще пробърне живота му още с гледането на една от първите касети, в която се говорело колко вредни са микровълновите печки и пържените храни за имунната система.

Кохлер е на сурова хранителна диета от 1995 г. насам, предимно включваща сокове. Той не само оцелява след менингита, но и отслабва и живее живота си по-здравословно от всякога.

Автор: Antonia

Източник: http://www.naturalnews.com/042779_spinal_meningitis_raw_food_diet_vegetable_juicing.html#ixzz2jw4E5qNZ

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×