(NaturalNews)

Емил Оприса описва себе си като човек, който някога е бил „олицетворение на мързела,“ като не е правил нищо повече от яденето на нездравословна храна и хващане на такси, само за да отиде до магазина за хранителни стоки надолу по улицата. В крайна сметка, той е носил нездравословните 148 килограма.

Знаейки, че здравето му е в опасност, но без да предприема нищо до 2012 г., когато се е записал в училищна програма в Алпите и изкушението му за походи по пътеки става неговия призив за събуждане. Едва е бил в състояние да прави стъпки, които други хора биха могли да правят с лекота, Оприса предизвиква себе си и скоро успява да се справи с различни наклони. По пътя той губи невероятните 57 кг, а сега е запален турист, бегач и колоездач, който тежи около 91 кг (целта му е 84 кг). Въпреки това, той също така казва, че преминаването към по-здравословна диета също играе значителна роля в неговата загуба на тегло.

Повече зеленчуци и заместители на месо от ключово значение за загубата на тегло

Оприса обяснява, че загубата на толкова много тегло е означавало отказване от много нездравословни хранителни навици, включително и чипс, който е бил любимата му нездравословна храна. „От време на време купувах три пакета и ги изяждах в рамките на няколко минути! В крайна сметка се отказах от тях“, казва той. „Също така се отказах от газираните напитки и започнах да пия повече вода.“ Той казва, че първоначалното отказване от преработени храни е било трудно, но сега осъзнава ползите за здравето от правенето на това и казва, че се наслаждава на салати и предимно „неща, които не са пържени“.

На своя блог „Hiking to Fit“, където е написал статия, наречена „Здравословно хранене с ограничен бюджет,“ Оприса казва, че също е увеличил приема на зеленчуци и си е намерил много добри заместители на месото, като гъби и леща. Относно лещата, Оприса казва: „Имах период миналата година, когато ядох много леща. Точно я бях открил и бях пристрастен към нея за около два месеца. През този период загубих много тегло!“

Не е изненадващо, че той е загубил тегло чрез ядене на изобилие от бобови култури; Доказано е, че хората, които ядат боб редовно тежат около 3 кг по-малко в сравнение с хората, които не консумират бобови култури, плюс това те са леснодостъпна опция.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×