(NaturalNews)

Крис Гибсън се сблъсква с акнето още в ранна възраст, когато е бил едва на 11 години. Той страда от това състояние на кожата повече от 15 години. Имал е кистозно акне, което води до тежки белези. „Опитах всякакви мазила, антибиотици и какво ли не“, казва Гибсън, „Накрая единствено разчитах на това, то да изчезне от само себе си.“ И все пак, към днешна дата той е освободен от проблемното си акне и е така вече 20 години. Гибсън разказва за тайния лек, който му помага. Ябълки… да, ябълки, е ключът към неговото излекуване.

Връзката храна-кожа

Гибсън казва, че е направил връзката между храната, която яде, антибиотиците, които приема и здравето на кожата му. Тогава той предприема плодова диета и всичко се променя. В продължение на три дни ядял единствено ябълки. На четвъртия ден всички пробивите били спрели и  подуването изчезнало. „Не можех да повярвам, че това проработи, след като всички други неща, които бях направил не  помогнаха.“ След като той спрял диетата и се върнал на стария си хранителен режим, акнето му изчезнало завинаги.

Днес Гибсън е автор на „Излекувайте акнето за 3 дни“, в която описва пътуването си и обяснява как другите може да лекуват акнето си чрез възстановяване на баланса в храносмилателния им тракт.

Защо ябълките помагат в борбата срещу акнето

Защо ябълките са от съществено значение при лекуване на акне? Много просто, те са пълни с хранителни вещества, които поддържат кожата в добро състояние.

Съдържанието им на фибри помага да запазите храносмилателния си тракт здрав, което от своя страна премахва вредните токсини и повлиява положително на кожата. Ябълките съдържат големи количества витамини С и А, които са отговорни за правилното развитие на кожата. В действителност, институтът Линус Паулинг отбелязва, че витамин А играе роля в предотвратяване рак на кожата. Витамин C пък е отговорен за образуването на колаген. Не на последно място ябълките имат високо съдържание на вода, което възстановява хидратацията на кожата.

Всичко това, заедно с балансирана диета, работи за регулиране на храносмилането, балансиране на хормоните и намаляване на инфекциите.

Автор: Antonya

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *