(NaturalNews)

В един свят, често въвлечен в имена на марки и мания за луксозен излишък, човек би си помислил, че човек, който изкарва около $ 12,500 на месец, би бил в славата си. Съществува такъв човек, но той не излиза от вносни автомобили, докато носи модерни костюми, говорейки за добрата си ваканция. Вместо това, той се вози на Volkswagen от 1987 г., живее в двустайна селска къща с жена си, собственик е на трикрако куче и се радва на даряването на около 90% от голямата си заплата за местни благотворителни организации. Вместо да живее в триетажен дворец, който е негов по право,  предпочита той да бъде използван като приют за бездомни.

О, също така той е президент на Уругвай, където правителството установява ценообразуването на стоки за първа необходимост, като например някои храни и също така дава безплатно образование и компютри за всички деца.

За Хосе Мухика, президент на „остров на бежанци в свят на луди хора“

Хосе Мухика, наречен „най-бедният президент в света“, заради значимите му заслуги към нуждаещите се, счита себе си за всичко друго, но не и за това. „Аз не съм най-бедният президент. Най-бедният е този, който се нуждае от много за да живее“, казва той.

Мухика знае за трудните времена. Той някога е бил член на партизанска група (guerrilla) „Робин Худ“, известна със своите грабежи и даване на откраднатата храна на бедните. Той е бил прострелян шест пъти и е прекарал почти 15 години зад решетките. Но след като става президент на Уругвай през 2010 г., той е спечелил хора по целия свят.

Тези дни, той е силно аплодиран за разумни мисли и действия в един свят, който има тенденция да обхваща точно обратното. В действителност, той говори за Уругвай като „остров на бежанци в свят на луди хора.“ Неговият нисък стандарт на живот, екологични усилия, вярвания в еднополовите бракове и благотворителни тенденции подсилват него и хората му. Прибавяйки към популярността му и факта, че под негово ръководство канабисът е легализиран в Уругвай.

Президент „против отпадъци от енергия, ресурси или време“

По отношение на околната среда, той казва: „Опитвам се да разширя потреблението, но да се намали ненужната консумация“, добавяйки, че той е „Против отпадъците от енергия, ресурси или време. Трябва да създаваме неща, които траят. Това е идеално, но може да не е реалистично, тъй като живеем в епохата на натрупване.“

Той намира паралели в начина на живот, имуществото и околната среда, като казва: „В момента можем да рециклираме почти всичко. Ако живеехме в рамките на нашите възможности, както е разумно, 7-те милиарда души в света могат да имат всичко, което им е необходимо. Глобалната политиката трябва да се движи в тази посока „, казва той. „Но ние мислим като хора и държави, а не като биологичен вид.“

В един свят на алчност и корупция, той може да е открил нещо голямо. В други части на света президентите са известни с пищни, дълги семейни почивки, струващи над 8 милиона долара, в допълнение към цената на резервацията на близо 100 стаи за Тайните Служби.

След прочитането на истории за Мухика онлайн, Елза Лопес от Чандлър, Аризона, го казва най-добре в раздела „коментари“. „Можем ли да вземем този човек да управлява САЩ?“ пита Лопез. В отговор на това, друг читател отговоря по-ентусиазирано, казвайки: „Можем ли да вземем този човек да управлява света?“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×