С настъпването на зимата много хора търсят начини да се предпазят през грипния сезон. Често миене на ръцете и избягване на хора, които са болни, са добри практики за избягване на инфекции, както и разпространените противогрипни ваксини. Въпреки това, ваксинирането не е сто процента ефективно, а да не говорим и, че дори може да е опасно. Все пак, има някои естествени начини да се помогне значително за намаляване риска от заразяване.

Силен имунитет

Най-добрият начин да се предпазите от грип е да практикувате здравословен начин на живот и да запазите силна имунната си система, така че да може да се предотврати болестта на първо място. Достатъчно почивка и адекватно хидратиране са два от най-важните начини да направите това. Разбира се не трябва да се забравя и здравословната диета, която се основава на много богати на антиоксиданти плодове и зеленчуци, които пазят естествените защитни сили на организма. Въпреки това, понякога дори и с най-добрите превантивни грижи, все още можете да се разболеете и в този случай, рецепта като тази по-долу може наистина да ви помогне да се излекувате от инфекцията възможно най-бързо.

Рецептата за природна противогрипна ваксина

  • 8 пресни лимона
  • 2 пресни портокала
  • 2 чаши сок от ананас
  • 2 супени лъжици смлян джинджифил
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • ½ ч.л. смляна куркума
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 2 супени лъжици суров мед
  • 1 глава чесън

За да се направи, просто се смесват всички съставки заедно и се съхранява в стъклен буркан. Тази рецепта работи много добре, ако започнете да взимате сместа веднага щом се появят първите симптоми на грип и не забравяйте да вземете 1-3 чаши дневно, докато тези симптоми отзвучават.

Как работи тази рецепта?

Лимоните, портокалите и сокът от ананас са с високо съдържание на витамин С, който е добре познат за подсилване на имунната система. Джинджифилът и лютият червен пипер са двете газогонни подправки и също имат своята роля в укрепването на имунитета. Куркумата, разбира се, е добре известна със своите антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Чесън, ябълков оцет и мед – всички те имат антивирусни (както и антибактериални и противогъбични) съединения, които могат да действат като естествено лекарство, което да ви помогне да превъзмогнете грипа възможно най-бързо.

Тази рецепта е чудесен начин да се използват естествени съставки, които ще засилят имунитета, и които имат антивирусни свойства, способни да помогнат да убият вируса на грип и да ви върнат отново на крака.

 

Автор: Rosalina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/best-natural-flu-shot-recipe/

By admin

2 thoughts on “Най-добрата рецепта за натурална „противогрипна ваксина“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *