(NaturalNews)

Промяната на нездравословна диета със здравословна и балансирана диета е много важно за отслабването. Ако човек не промени диетата си и продължава да избягва яденето на здравословни храни, той няма да е в състояние да отслабне. Здравословните храни, като плодове и зеленчуци, съдържат витамини и минерали, които могат да помогнат на човек да отслабне по-бързо и ефективно. Според д-р Памела У. Смит от Американската Академия на Лекарите за Анти-Стареене, някои витамини и минерали са от по-решаващо значение за отслабване, отколкото други.

Някои от витамините, които д-р Смит препоръчва на хората, които се опитват да намалят теглото си, са Витамин B, Холин и Хром.

Витамин В

Един от най-добрите витамини за загуба на тегло е витамин В. Витамин В е група от единадесет витамина, които работят заедно. Някои от витамините, помагащи за отслабване са В6 (пиридоксин), B5 (пантотенова киселина) и B2 (рибофлавин). Витамин В6 помага на панкреаса да произвежда ензими, които помагат за храносмилането. Правилното храносмилане ще накара човек да се чувства сит за по-дълго време, което води до загуба на тегло. Витамин B5 също помага за храносмилането и помага за разграждане на мазнините и въглехидратите, като по този начин се дава повече енергия и се повишава метаболизма на човека, което също помага при загуба на тегло. Витамин В2 помага за отслабване, като освобождава неизползваната енергия в тялото и предотвратява превръщането й в мазнини. Някои от най-добрите източници на витамин B са банани, картофи, пълнозърнести храни, боб, леща и люти чушки.

Холин

Холинът е друг витамин В, който помага за загуба на тегло. Това хранително вещество е мастен емулгатор, който работи с хранителното вещество инозитол. Холинът и инозитолът използват холестерола и мазнините в организма, за да предотвратят увеличаване на теглото и насърчават отслабването. Без холин излишните мазнини, които се усвояват, попадат в капан в черния дроб и блокират метаболизма на мазнините, което води до увеличаване на теглото. Някои от храните, които съдържат холин са фъстъци, краставици, карфиол, пшеничен зародиш, яйчен жълтък, говеждо сърце и черен дроб. Храните, които съдържат холин, следва да бъдат включени в ежедневното хранене, за да се отървете от излишните мазнини, придобити от яденето на мазни храни.

Хром

Хромът е микроелемент, намиращ се в зърнените храни. Той подпомага отслабването, помагайки на организма да разгражда мазнините и въглехидратите. Хромът също така осигурява енергия, полезна за тренировки. Без хром, на тялото му е трудно да гори излишните мазнини и да ги превръща в енергия. Като резултат излишните мазнини се складират в тялото и лицето напълнява.

Заключение

В този списък са само някои от витамините, които д-р Смит препоръчва за отслабване. Има много други витамини и минерали, които могат да помогнат на хората да загубят тегло. Ако ви е трудно да отслабнете, трябва да опитате да включите тези витамини в диетата си. Можете да получите тези витамини от храни и мултивитаминни добавки.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×