(NaturalNews)

Въшките са кафяви паразитни насекоми, които виреят на скалповете на хората. Благодарение на краткия им 30-дневен цикъл на живот, те са склонни да се размножават бързо. Техните яйца, често наричани „гниди“, се произвеждат в рамките на една седмица от живота на женската въшка и са още по-трудни за премахване, отколкото самите въшки, тъй като са здраво прикрепени към косъма. Въпреки че въшките често се свързват с учениците, всеки който има коса на главата може да ги прихване, ако е в непосредствена близост до други, които са заразени.

Съществуват няколко конвенционални лечения за въшки, но често са агресивни, неестествени и неприятни. Това важи особено за случаите с шампоани против въшки. За щастие, има на разположение домашни средства против въшки, и често работят много по-добре, отколкото техните фармацевтични еквиваленти.

Третиране с бял оцет

Ключът за премахване на заразяване от въшки е да се насити косата с една или повече съставки, които могат да убият въшките и след това да се повтаря всеки ден, така че да не останат яйца. Ето един отличен естествен метод:

  • Накиснете главата си в бял оцет в продължение на час или повече. Препоръчително е през това време да покриете главата си с шапка за баня.
  • Изплакнете косата с топла вода. Може да забележите падането на голям брой мъртви въшки.
  • След това измийте нормално косата, използвайки любимия си шампоан. Срешете косата с помощта на ситен гребен, докато все още имате шампоан на косата. Останалите мъртви въшки ще се забият в пяната и ще се отстранят лесно.
  • След обилно изплакване въшките ще бъдат премахнати. Можете да добавите отново малко повече шампоан, ако смятате, че миризмата от оцет е все още там.
  • Повторете процеса поне няколко пъти за период от една седмица, в случай, че някои яйца са оцелели при първоначалното третиране.

Някои хора получават добри резултати чрез смесване на оцета със спирт, бебешко олио или дори майонеза.

Алтернативи на оцета

Ако не можете да понесете белия оцет, то има редица други лечения, които работят също толкова добре:

Сок от лук – Извлечете в малка купа сок от лук и след това го приложете към скалпа, масажирайте леко корените. Оставете сока да престои на косата в продължение на три до четири часа. Съдържанието на сяра в сока ще убие въшките, които могат да бъдат отстранени след редовни последващи измивания.

Кокосово масло – Вземете малко прясно извлечено кокосово масло, разбъркайте с малко екстракт от камфор и нанесете сместа на скалпа преди лягане. Измийте с шампоан на следващата сутрин.

Чесън и лимонов сок – Това е особено агресивно лекарство, което е подходящо за тежки инвазии. Смачкайте няколко скилидки чесън на паста, и ги смесете с прясно изцеден лимонов сок, масажирайте сместа в кожата на главата преди лягане. Химикалите в чесъна заедно с киселините качества на лимоновия сок гарантира, че въшките ще бъдат убити през нощта. На следващата сутрин вземете душ, за да премахнете мъртвите въшки.

Във всички случаи трябва да се подсигурите, че ​​повтаряте процеса поне няколко пъти в рамките на една седмица. Въшките могат да бъдат упорити и дори да убиете първоначалната партида от възрастни въшки, техните яйца могат да останат свързани с косата ви и ще изискват допълнително почистване.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Най-добрите естествени средства за отстраняване на въшки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *