Най-добрите начини да освежите дъха си естествено

Лошият дъх е проблем, който засяга около 14-25% от населението. Това може да бъде доста неудобно, разбира се, но по-важното е, че може да бъде признак на скрит здравословен проблем или нещо нередно в организма. Въпреки това, след като са премахнати тези по-сериозни проблеми, но все още се борите за постигане на свеж дъх, има някои естествени възможности, за които да помислите.

Вода за уста е често срещано решение на този проблем, но търговските води за уста съдържат големи количества алкохол и други съставки, от които някои хора се притесняват, че всъщност ще повредят или ще причинят рак в деликатната лигавицата на устата. Има много по-добри методи за постигане на свеж дъх и много от тях са изброени по-долу.

Магданоз

Повечето хора мислят, че магданозът може да се ползва само като подправка за храна, но не е така, той има силни лечебни ползи, включително големи количества хлорофил. Хлорофилът действа като един вид неутрализатор за лош дъх и ароматизира естествено. Можете да дъвчете стрък магданоз, за да се възползвате от неговите свойства или можете да сварите магданоз и няколко цветчета карамфил заедно и след това да използвате тази вода за ежедневно изплакване. Разберете повече за здравословните ползи на магданоза тук.

Лимон

Освен като плод лимонът е високо ценен в домакинството като дезодорант – но той също така може да има и подобен ефект върху дъха. За да се извлекат ползите от него, просто смучете парче лимон или изстискайте сока на един лимон в чаша и пийте или си направете гаргара. Ако чист лимонов сок е прекалено силен за вас, е добре да се разреди малко с вода!

Вода

Освен че ще сте хидратирани, пиенето на поне 8 чаши вода дневно е един от най-лесните и най-добрите начини за намаляване на лошия дъх. Това е така, защото уста, която е суха, е благодатна почва за развитие на бактерии, а именно съединения от бактериите, съдържащи сяра, могат да причинят лош дъх. Също така, добрата хидратация помага за подобряване на цялостното ви здраве, така че ще пожънете много допълнителни ползи от това.

Ментово масло

Ментата отдавна е ценена за нейната способност за освежаване на дъха. Маслото от мента е много ефективно в това отношение. Можете да използвате или ментово масло на капсули за тази цел, или натурална вода за уста с добавено етерично масло от мента. Така или иначе, ще намерите незабавно подобрение на проблема. Ако все пак използвате капсули мента, може да видите подобрение на храносмилането, тъй като ментата е отличен тоник за стомаха.

Така че, ако лош дъх е проблем и търсите естествени решения за него, опитайте едно или повече от средствата за защита, предложени по-горе. Ще откриете, че вашият дъх се освежава естествено, без да се налага да се прибява до остри води за уста, за да се изпълни тази цел.

Автор: Rosalina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/best-ways-freshen-breath-naturally/Вашият коментар