(NaturalNews)

 

Магданозът е прочута билка, за която повечето хора смятат, че е само гарнитура. Но в магданоза има нещо повече, отколкото показва. Той може да намали риска от рак, повишава имунната система, намалява възпалението и много повече.

Намалява риска от рак

Магданозът е богат на флавоноид, известен като апигенин, който е показал, че намалява някои видове рак, като например рак на кожата, рак на гърдата и рак на простатата. Той също действа антивъзпалително и като антиоксидант.

Засилва имунната система и побеждава възпаление

Етеричните масла от магданоз са били доказани, че потискат свръхстимулирани имунни отговори, които го правят основен участник в борбата срещу алергии и автоимунни и упорити възпалителни заболявания. Евгенола, едно от маслата в магданоза, е показало, че има антиартритни свойства. Това масло, в съчетание с противовъзпалителните ползи от магданоза, може значително да намали подуване на ставите. Магданозът може да ни помогне да се предпазим от много заболявания като диабет, рак на дебелото черво и астма.

Подобрете сърцето си

Магданозът съдържа значително количество от В витамина фолиева киселина, който намалява хомоцистеина (амино киселина, която може да увреди кръвоносните съдове) в тялото, като по този начин намалява риска от инсулт, инфаркт и атеросклероза (удебеляване  стените на артериите).

Облекчава инфекции на пикочните пътища

Заедно с пиенето на сок от червена боровинка, хомеопатични експерти посочват магданоза като алтернатива на антибиотик, която трябва да се използва при първите признаци на инфекция на пикочните пътища. Не забравяйте да се консултирате с лекар, ако симптомите продължават повече от няколко дни.

Здраве на черния дроб

Две съединения, открити в магданоза, апигенин и миристицин, стимулират производството на чернодробен ензим, който може да детоксикира тялото. Освен това, доклад за апигенина установява, че съединението подобрява ефекта на някои лекарства, използвани за лечение на рак на дебелото черво. Това е в съответствие с проучване, публикувано през февруари 2011 г. в списание Клинични и Експириментални Метастази.

Борба с лошия дъх

Магданозът е пълен с хлорофил, който има антибактериални свойства. Ето защо хората ядат клончето магданоз от чиниите си след хранене. Той се бори с устни бактерии, които причиняват лош дъх.

Възможни нежелани реакции

Магданозът може да предизвика някои нежелани ефекти. Когато се използва за пръв път, магданозът може да предизвика главоболие, но често минава след като тялото свикне със съединенията. Също така, по-високи нива на магданоз могат да предизвикат загуба на равновесие, така, че внимавайте докато отмине този страничен ефект, ако го изпитвате.

Наблюдавайте за признаци на увреждане на бъбреците, когато приемате добавки от магданоз. Тези признаци могат да включват силна болка в слабините, болки в гърба, повишена температура, подуване на корема и кръв в урината.

В редки случаи, могат да се появят припадъци при използване на големи количества добавки от магданоза. Припадъците могат да бъдат или гърчове (гърч или резки движения) или просто загуба на съзнание.

Ако се появят някои от тези проблеми, посетете лекар или спешно отделение възможно най-скоро.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×