Капсули-рибено-масло

Един на всеки четири смъртни случая, които се случват в САЩ, се дължат на сърдечно-съдови заболявания, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Това означава, че над 600,000 души на година умират от болест на сърцето. Инфаркти засягат 735,000 души всяка година, при което загиват над 370,000 американци и над 200 000 от тях са хора, които вече са имали сърдечни атаки преди това.

Тези цифри са причина, поради която трябва да се грижите за сърцето си. Сърдечно-съдовото здраве е от жизненоважно значение за здравословен начин на живот и затова ви даваме пример за най-добрия начин на живот и добавките, необходими за подобряване на сърдечно-съдовото ви здраве.

Подобряването на сърдечно-съдовото здраве не е нещо, което ще се промени без здравословна храна, както и промяна в начина на живот като цяло. Според Американската асоциация за сърдечни заболявания: използвайте толкова калории, колкото сте поели, яжте разнообразни питателни храни, въздържайте се от тютюнопушене, както и пасивното пушене.

Важно е да се използват толкова калории, колкото сте поели през деня, тъй като това ще помогне за поддържане на теглото. Първо е важно да се определи колко калории трябва да се поемат въз основа на височина, възраст и начин на живот. След това трябва да си водите записки за дневния прием на храна и калории. Ако вече имате здравословно тегло и не бихте искали да наддавате на тегло, не увеличавайте дневния си калориен прием. Важна част е да се правят достатъчно упражнения, които горят калориите, консумирани през деня. Един лесен начин да направите това, е да се увеличи интензивността на вашите ежедневни упражнения или да се стремите към 150 минути умерени упражнения на седмица.

Богати на хранителни вещества храни са най-добрите витамини и минерали за тялото си. Важно е да се ядат храни от всички хранителни групи, за да се уверите, че тялото ви има всички хранителни вещества, от които се нуждае. Колкото повече цветове има в храната ви, толкова по-добре. Съсредоточете се върху плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, птиче месо без кожа, риба, ядки, бобови растения и нетропически растителни масла.

Така наречените „джънк“ храни са лесен начин за достигане на приема на калории, но на тях им липсват хранителни вещества и са натоварени с наситени мазнини. Подобно на нездравословната храна, пушенето не прави нищо за вашето здраве, само го влошава.

След коригиране на начина ви на живот, можете да подпомогнете здравето на сърцето си с някои специфични добавки, включително магнезий, рибено масло, омега 3 мастни киселини, коензим Q-10, чесън, екстракт от червен ориз мая, ниацин, витамин D и K.

Според Green Med, недостиг на магнезий е коренът на диабет и много сърдечни заболявания и проблеми. Често пъти ниски нива на магнезий минават незабелязано от лекарите, освен ако не изследват специално за това. Магнезиева добавка ще има силно въздействие върху здравето на сърцето, мускулни болки, неврологични нарушения, зрителни проблеми, инфекции на кожата и инфекции на пикочния мехур, екстремна жажда и глад, нарушения на сърдечния ритъм, умора, слабост в костите и повече.

Омега-3 мастните киселини намаляват риска от нарушения на сърдечния ритъм, намаляват нивото на триглицеридите и понижават кръвното налягане. Рибеното масло е често консумирана хранителна добавка, която има много допълнителни ползи за здравето.

Други добавки включват ползи, като например понижаване на кръвното налягане, понижаване на холестерола, хипертония, хиперлипидемия, повишаване на добрия холестерол, понижаване риска от диабет и затлъстяване, намаляване риска от инфаркти, намалява риска от инсулт, намаляване риска от втвърдяване на артериите, намаляване кръвни съсиреци и подобряване на вискозитета на кръвта.

Лесно е да се намери извинение да не се грижите за тялото си. Някои от тях включват това, че сте уморени или сте имали дълъг ден или може би това е твърде скъпо. Ето, ние ви предлагаме един евтин и лесен начин да се грижите за сърцето си, така че да можете да сте със семейството си и да ги научите да се грижат за себе си. Хранете се здравословно, изгаряйте толкова калории, колкото приемате и избирайте добавки, които засилват здравето на сърцето.

Автор: Julio Yacub

Източник: http://blogs.naturalnews.com/effective-supplements-lifestyle-good-heart-health/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *