(NaturalNews)

Рак е дума, която всява страх дори в най-безразличните хора. Въпреки че има някои генетични фактори, които изглежда предразполагат човек да бъде диагностициран с някои видове от тази болест, това не означава, че те нямат възможности за превенция.

На практика, има много начини, чрез които хората могат да намалят риска от развитие на рак. Изборът на начина им на живот играе ключова роля в общото им здравословно състояние, включително и риска им от рак. Диетата играе решаваща роля в здравето на отделния човек, а тези пет нови диетични правила могат да им помогнат да предотвратят възможността от поява на рак.

1. Намалете риска от ректален рак и рак на дебелото черво

За да се намалят рисковете от тези видове рак, човек трябва да намали консумацията на обработените меса и червеното месо. Тъй като тези меса съдържат големи количества есенциални аминокиселини, хемово желязо, хетероциклични амини (HCAs) и нитрати, за които се смята, че повишават степента на растеж на ракови клетки, само една порция повишава риска от тези видове рак с повече от 20 процента.

2. Намалете риска от рак на гърдата

Има много доказателства от азиатските и западните страни, че консумацията на органични неферментирали соеви продукти намалява риска от рак на гърдата. Изследвания на жени от Китай, които ядат 11.3 грама неферментирала органична соя всеки ден, показват намаление с 43% в техния риск да бъдат диагностицирани с рак на гърдата по време на годините преди менопауза, когато са сравнени със жени, които консумират само 1,7 грама  протеин.


3. Намалете консумацията на алкохол, за да се намали риска от рак

Алкохолът, във всичките му форми, а не на добавките в него, изглежда води до по-голям риск от развитие на редица различни видове рак. Те включват привидно очевидни видове рак, като например тези на хранопровода, ларинкса и устата, както и тези, които не са толкова очевидни, като на ректума, гърдата и дебелото черво. Само едно питие на седмица увеличава шансовете с 24 процента.

4. Намалете риска от рак чрез избягване на пържени меса и на скара

Хетероцикличните амини (HCAs) се образуват, когато мускулите на скелета се готвят, дължащи се на аминокиселините и креатина, които съществуват в тях. Готвенето при високи температури и за по-дълго време и увеличава количеството на хетероциклични амини в месото. Четири вида хетероциклични амини са свързани с повишен риск от развитие на рак на дебелото черво и ректума. 

5. Намалете риска от рак на простатата

Пиенето на еквивалента на само две чаши прясно мляко на ден увеличава шансовете за рак на простатата с 60 процента. Дори приема на калциеви добавки е показал същите ефекти. Мъже, които са взимали добавки от 400 милиграма на ден са показали 51 процента увеличение на рак.

В допълнение към посочените по-горе указания, хората се насърчават да добавят повече плодове и зеленчуци към диетата си. По-специално, зеленолистните зеленчуци осигуряват огромна полза за здравето, като помагат да се намали риска от рак.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×