(NaturalNews)

На път са да се осъществят основни промени по отношение на слънцето и според слуховете последиците от тези промени ще се отразят на цялата ни слънчева система. Методично е известно като обръщане на слънчевото магнитно поле и Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) казва, че това невероятно явление е настроено да се случи в рамките на следващите три до четири месеца.

В неотдавнашното изявление на НАСА се обяснява, че това необичайно магнитно обръщане е част от събитие, свързано с промяна на полярността, което се случва на всеки 11 години в пика на всеки отделен слънчев цикъл. В крайна сметка, когато се извърши това следващо магнитно обръщане, то ще отбележи средата на Слънчев Цикъл 24 или средната точка на това, което е известно като сегашния „Слънчев Максимум.“ И експертите твърдят, че всеки ще го забележи под формата на повишено космическото време и други пространствени събития около планетата Земя.

„Изглежда, че сме на не повече от три до четири месеца разстояние от пълно обръщане на полето“, казва Тод Хоексема, директор на Слънчева Обсерватория Уилкокс в Станфордския Университет, в скорошно изявление за събитието. „Магнитното поле от активните региони поправя пътя си към полюсите и в крайна сметка причинява обръщане. Тази промяна ще има верижна реакция в цялата слънчева система.“

Както се оказва, степента на магнитното влияние на слънцето, известна още като „хелиосфера“, е изключително голяма, простираща се отвъд Плутон, най-отдалечената планета от слънцето. Поляритетни промени, като например обрат на магнитното поле, имат потенциала да променят значително схемата на слънцето, „текущият слой“, повърхността, която струи из екватора на слънцето и индуцира електрически поток в своето магнитно поле.

Експертите твърдят, че предстоящото магнитно обръщане всъщност ще помогне за защита на земята

По време на предстоящото обръщане на полюсите текущият слой на Слънцето ще стане допълнително вълнообразен. Тъй като Земята обикаля около слънцето на база на движението на текущия слой, Земята също ще стане по-вълнообразна. Космическите лъчи, например, ще се държат по различен начин, когато се натъкват на вълнообразния текущ слой, който може да засегне нормалната облачност и климата на Земята. Колкото по-вълнообразен е текущият слой, толкова по-добре защитена ще бъде земята от увреждащи космически лъчи.

„Полярните магнитни полета на Слънцето отслабват, отиват до нула, а след това се появяват отново с обратна полярност“, добавя Фил Шерер, слънчев физик в Станфорд. „Северният полюс на слънцето вече е с променен знак, а Южният полюс се надпреварва да навакса изоставането си. Скоро обаче двата полюса ще се променят и през втората половина на Соларния Максимум ще бъдат в ход.“

Експертите твърдят, че слънчевото магнитно обръщане е напълно нормална част от  процеса на слънчевия жизнен цикъл. Но все още не могат напълно да обяснят как и защо става, особено когато води до различна слънчева и космическа дейност всеки път, когато се появи. През последните години, например, магнитните полеви обръщания доведоха до масови увеличения на слънчевите изригвания. Но този път слънцето е сравнително тихо и спокойно, поне до този момент.

„Полярните полета стават все по-слаби през последните 30 години, а също така и последвалите цикли на слънчеви петна стават все по-слаби през годините“, казва Хоексема. „Наистина не разбираме дори дали  това е причината или и двете са симптоми на едно и също нещо. Това е забавен и интересен пъзел.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

One thought on “НАСА предупреждава, че слънцето ще обърне магнитното си поле в следващите 3-4 месеца”

Напиши коментар

Добави обява

×
×