Хората казват, че алкализираната вода може да засили вашия метаболизъм, намали киселината в кръвта и да помогне на организма да абсорбира хранителните вещества по-бързо, наред с много други ползи. Какво е „алкална вода“? pH („potential hydrogen“) или „потенциален водород” се измерва от нула до четиринадесет, където 7 е неутрален. Киселинно е вещество с рН по-ниско от 7, а основна или алкална субстанция има рН по-голямо от 7. Вашата чешмяна вода е обикновено смес от хлор, антибиотици, хормони и други метали, които отиват директно в системата ви. Нечистата вода може да доведе до отслабване на имунната система и редица други заболявания, които се появяват, когато имунната система е уязвима.

Когато телата ни станат твърде киселинни, ние се чувстваме с ниска енергия, уморени, с храносмилателни проблеми, наддаване на тегло и други нежелани реакции, които могат да се избегнат само с пиене на чиста вода и ядене на пресни органични зеленчуци със здравословно киселинно-алкално равновесие.

Как да направите своя собствена алкална вода

Можете лесно да алкализирате водата у дома си с помощта на някои доста прости и общи съставки и методи. Всичко, което е необходимо са няколко органични лимона добавени към филтрирана вода. Този плод е с алкализиращ ефект, въпреки че съдържа лимонена киселина. Всякакви други продукти или йонизатори са излишни, ако целта ви е алкална вода.

Рецепта за алкална вода:

Съставки:

Начин на приготвяне:
Напълнете кана с вода, добавете лимоновите парчета (да не се изстискват). След това добавете 1 чаена лъжичка хималайската розова сол, покрийте и оставете за една нощ (8-12 часа) при стайна температура.

Ползи за здравето на алкална вода

Антиоксидантни свойства
Алкалната вода има антиоксидантни свойства, които помагат като противодействат на свободните радикали, които са отговорни за преждевременно стареене и други състояния. Смята се също, че в тази вода за пиене има някои елементи, които ще помогнат за развитие на резистентност на рак.

Добре е за бъбреците
Тези, които имат бъбречни камъни могат да контролират болките и да детоксикират токсините. Бъбреците са пряко ангажирани в мониторинга на киселинните нива и изпращане на повече или по-малко киселина в урината, за да поддържа рН в здравословна зона.

Енергизира тялото
Алкалната вода лесно активира тялото ви на клетъчно ниво. Алкалност или балансирано рН е идеалната среда за здраве и красота.

Автор: Pulford

Източник: http://blogs.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *