(NaturalNews)
Зъбобол обикновено се появява, когато нервът на зъба е раздразнен. Най-честите причини за зъбобол са инфекции, гниене, наранявания или загуба на зъб. Болката може да се появи и след като зъб е бил изваден. Макар, че никой не се радва на болезнен зъб, добрата новина е, че зъбоболът и инфекциите обикновено могат да бъдат изцелени естествено с натурални методи.

Ако зъбоболът е в резултат на абсцес или друга инфекция, комбинирайте използването на: 1) масло от риган външно и вътрешно; 2) колоидно сребро външно и вътрешно; 3) топла вода със сол, както следва:

1. Вземете няколко капки масло от риган под езика. Задръжте за няколко минути и след това изплакнете с много колоидно сребро веднъж на всеки час.

2.Изплюйте колоидното сребро и след това поглътнете допълнително колоидно сребро (до 25 мл. общо в един ден).

3. Внимателно натрийте малко колоидно сребро във венеца около зъба.

4. След няколко минути втрийте масло от риган на същото място.

5. Редувайте жабуркането с колоидно сребро с жабуркане с топла вода и сол (за предпочитане морска сол), последвано от натриване на венците с масло от риган.

Още естествени средства, с които може да облекчите и лекувате  болезнения зъбобол

1. Снабдете се с корен от джинджифил. Отрежете парче от корена и отстранете люспата. Поставете парчето в устата си на върха на болезнения зъб и го захапете. Болката трябва да изчезне много бързо. Дръжте останалата част от джинджифила в контейнер в хладилника си и заменяйте парчето в устата периодично, ако е необходимо.

2. За успокояване при болка от пулсиращ зъб се препоръчва  карамфилово етерично масло (Syzygium aromaticum). Ароматното вещество в скилидката се  нарича евгенол и точно то действа срещу болката и убива бактерията. За целта натопете памучен тампон в маслото и намажете добре възпаления зъб и венеца около него. Повторете, ако е необходимо.

3. Смесете една чаена лъжичка масло от черен кимион (Nigella Sativa) и 1/2 чаша оцет и кипнете сместа. Оставяте да изстине и след това се използва като вода за уста за намаляване на възпалението и инфекцията. Изплаквайте устата на всеки няколко часа, докато болка или подуването изчезне.

4. При абсцес на зъб и инфекция, сложете две супени лъжици сол в чаша. Излейте малко количество кипяща вода в чашата със солта, за да се разтвори и след това долейте чашата със студена вода. Изплакнете устата си бавно и добре, като използвате цялата чаша солена вода. Повторете най-малко два пъти на ден (по-често по-добре). Ако това не работи в началото, опитайте да увеличите количеството на солта.

5. Използвайте студен компрес или други студени продукти за облекчаване на болката. Когато имате зъбобол поставете нещо студено от външната страна на бузата, това често може да даде временно облекчение, особено ако имате проблеми със съня. Ако не разполагате със студен компрес, няма нужда да се притеснявате за лед, който ще се стопи по средата на нощта – просто вземете нещо от хладилника или фризера. Ако продуктът е замразен, се покрива с кърпа, а преди да се постави върху кожата се измива.

6. Добавки, които могат да помогнат за отстраняване на заразата и за по бързото оздравяване са екстракт от маслиново листо и бромелаин.

Забележка: Ако болката в зъба се  влошава или продължава повече от няколко дни, се консултирайте с квалифициран зъболекар – за предпочитане холистичен.

Автор: Tony Isaacs

Източник: http://www.naturalnews.com/035284_toothaches_tooth_infections_natural_remedies.html#ixzz2UqzmIwNK

Превод от английски на български.

By admin

One thought on “Натурални лекове при зъбобол и зъбни инфекции”

Напиши коментар

Добави обява

×
×