Като родители ние не искаме нищо повече от най-доброто за нашите деца. Ето защо започваме още докато са малки: започваме да спестяваме за образованието им, записваме ги в най-добрите училища или ги записваме на различни занятия, за да научат умения, които могат да използват, когато пораснат.

Експертите от неправителствената организация Scripps Health в Сан Диего са изброили седем здравословни навика, които ще накарат децата ви да поемат по пътя към благосъстоянието.

Дръжте се положително. „Помагането на децата ви да развият позитивно отношение може значително да допринесе за тяхното благополучие през целия им живот и да им помогне да изградят устойчивост“, казва д-р Кимбърли Лейк, педиатър в клиниката Scripps. „Разказвайте на децата какво могат да направят, а не това, което не могат и отпразнувайте успехите им.“

Проучванията също така показват, че децата с положително отношение към нещата имат дългосрочно предимство пред тези, които нямат такова. Американската психологическа асоциация заявява, че ученето на децата да имат устойчивост, положителни емоции и чувство за цел, ще им помогне да ограничат депресията, да поддържат позитивен поглед върху живота и да подобрят способността си да учат.

Ограничете времето пред екрана. Децата израстват залепени пред екрана: било то компютъра, смартфона или телевизора. Експертите от Scripps също предлагат насърчаване на времето за игра за деца, тъй като продължителните периоди на излагане на медиите могат да доведат до заседнал начин на живот. Изследване, проведено от Университета на Британска Колумбия, стига до извода, че играта на открито може да научи децата на любов към природата и околната среда.

Четете с детето си всеки ден. Това не трябва да е изненада: експертите казват, че четенето с бебета и деца е ключов фактор за изграждането на език, грамотност и социално-емоционални умения, които са важни на този етап от развитието. Американската академия по педиатрия публикува проучване, което показва, че четенето с децата ви ще подобри техния речник и умения за четене, когато започнат да ходят на училище.

Правете им колоритни ястия. Според експертите в Scripps, времето за хранене трябва да е приятно за децата, затова е добре ястията им  да са цветни и интересни. Това също е начин да им помогнем да се хранят здравословно – тъй като тази цветна храна може да бъде сезонни плодове и зеленчуци. Проучванията също така показват, че методът на подготовка и стил на сервиране могат да имат дългосрочни ефекти върху хранителното поведение на детето, особено когато става въпрос за зеленчуци.

Закуската е важна. Балансираната закуска с протеини е сигурен начин за децата ви да имат добър ден. Изследванията също свързват закуската с академичното поведение. Изследване, публикувано в Националния здравен институт, посочва, че редовната, здравословна закуска е от полза за академичните постижения на детето, особено за по-малките деца.

Насладете се на физическите дейности. Американската сърдечна асоциация посочва физическото бездействие като фактор, допринасящ за развитието на сърдечни заболявания по-късно в живота. По подобен начин, повишената физическа активност при деца може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и затлъстяване. Предлага се най-малко 60 минути забавна, умерена интензивна активност всеки ден за деца. Родителите също трябва да участват в тези дейности и да са ролеви модели.

Четете етикетите на храните. Обучавайте децата си на правилно хранене, като отделите време за четене на етикетите на храните заедно. Съсредоточете се върху важни аспекти на етикета, като например количеството захар, наситени мазнини, калории.

Научете се да живеете натурално. Следвайте БиоПоглед и разберете как вие и вашето семейство може да живеете по-здравословен живот.

 

Автор: Ralph Flores

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×