(NaturalNews)

Близо 80 процента от американците ще изпитат болка в гърба в даден момент от живота си, те ще използват парацетамол като първо лекарство за успокояване на болката. Неотдавнашно проучване, обаче, публикувано в BMJ (British Medical Journal) установява, че парацетамол е един от най-неефективните начини за лечение на болка в гърба и остеоартрит, и увеличава риска от проблеми с черния дроб.

„За пациентите беше почти четири пъти по-вероятно да имат анормални резултати в тестове за чернодробната функция в сравнение с тези, приемащи хапчета плацебо“, заявява Густаво Мачадо, един от изследователите.

Можете да прочетете пълния текст на доклада тук на английски: BMJ.com.

Както е перифразирано от Би Би Си, д-р Кристиан Мален от Университета Кийл във Великобритания отбелязва, „Други варианти освен лекарства трябва да бъдат ‘основата’ на управлението на състоянията.“

7 начина за естествено облекчаване на болки в гърба

Упражняването е едно от най-добрите лекарства за лечение на болки в гърба. Въпреки това, избягвайте интензивни натоварвания и всякакви движения, които предизвикват болка.

1. Физическа активност

Според едно изследване, проста програма на ходене може да помогне за облекчаване на проблеми в гърба. Много хора плуват, за да спомогнат облекчаването на болката в гърба, и научни изследвания подкрепят това. Водата всъщност отнема стреса от ставите, като същевременно укрепва мускулите на гърба и ядрото.

2. Йога

Друго проучване, публикувано в The Clinical Journal of Pain, открива силно доказателство, че леки йога разтягания могат да бъдат отговора на болките в гърба. Тя укрепва мускулите и увеличава гъвкавостта на гръбначния стълб и гърба. Йога или други практики за релаксация, като медитация, дълбоко дишане и тай чи, също могат да бъдат полезни. Те предизвикват реакция на релаксация, която помага за намаляване на болката.

3. Ограничете времето за почивка

Прекалено много почивка ще причини повече болка и трудности в ежедневните задачи в сравнение с хората, които остават активни.

Регистрираният остеопат Антония Бултон разкрива в статия на Daily Mail:

„Най-добрият съвет е да продължавате да се движите. Бездействието води до по-схванати стави и продължителното седене ги притиска допълнително, като може да причини по-нататъшно увреждане.“

„Дори и лека разходка за пет минути може да направи чудеса“.

4. Подобряване на стойката

Много хора не обръщат много внимание на своята стойка по време на деня. Това оказва допълнително напрежение върху гърба и с течение на времето може да се насъбере и да причини хронична болка.

„Една от най-честите грешки, които правим, е да мислим за гърба си, само когато вдигаме нещо тежко“, казва Адам Далисън, частен остеопат от Съри, в Daily Mail. „Всъщност е по-вероятно да се нараним като вадим печено от фурната или вдигаме нещо от пода.“

„Дори и нещо просто, като например отваряне на крило на прозорец, може да причини увреждане, защото обикновено се навеждаме над нещо и гърба е насилен в неестествена позиция“, добавя той.

5. Дяволски нокът

Известен още като дървесен паяк или кука, дяволският нокът работи като противовъзпалително и показва някои страхотни резултати при лечение на болка, особено когато се намира в долната част на гърба. Учените го намират за толкова ефективен, колкото и Виокс (Vioxx), когато се приема ежедневно, краткосрочно.

Докато дяволският нокът може като цяло да бъде безопасен вариант, хората с чувствителен стомах, стомашни язви, ниско кръвно налягане или повишена сърдечна честота, трябва да избягват  използването му.

6. Корен от черен оман

Изследване, публикувано в British Journal of Sports Medicine, установило, че мехлем, който съдържа екстракт от корен на черен оман намалява интензивността на остра болка в долната и горната част на гърба с до 95%, когато се използва в продължение на пет дни. Въпреки това, не го използвайте повече от 10 дни наведнъж, за да се избегне токсичност.

7. Техника Александър

Техниката Александър показва добри резултати в дългосрочен план при лечение на пациенти с хронични болки в гърба. Това е форма на физическа активност, която учи хората как да пренастройват своята стойка за намаляване на мускулното напрежение и стрес.

Преди лечение на състояния с всяко от тези средства, винаги обсъждайте с вашия лекар, за да се избегнат неблагоприятни ефекти.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Amy Goodrich

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *