(NaturalNews)

Гъбите са уникални, когато става въпрос за класифицирането им като източник на храна. Въпреки че много хора ги идентифицират като зеленчуци, всъщност, гъбите не са нито растение, нито животно. Те  са били ценени в продължение на векове, заради техните свойства, които са склонни да доведат до добро здраве.

Всъщност, гъбите са толкова ценени, че древните египтяни са смятали, че яденето им ще доведе до по-дълъг живот. Както открива съвременната медицина, тези древни култури не са били толкова далеч от истината. От 100 вида гъби, които са били изследвани за техните свойства за борба с рака, шест от тях се открояват в това отношение.

Ползи за имунната система

Изследвания на гъбите са показали редица начини, по които стимулират имунната система. Например, дълговерижните полизахариди, по-специално молекулите бета-глюкан и алфа-глюкан са установени, че са първичният стимул зад здравните ползи на гъбите. Едно обещаващо проучване е показало, че простото добавяне на една или две порции изсушени гъби шийтаке към диетата има модулиращ и благоприятен ефект върху имунната система.

Гъбите Майтаке са показали, че съдържат съединение, което стимулира имунната система на пациенти с рак на гърдата. Пептиди, лектини, лакази, гъбични протеини и други съединения също са показали, че са ефективни за стимулиране на имунната система. Въпреки че тези резултати са много вълнуващи, други изследвания посочват тези гъби, като директно антиракови.

Проучвания показват изобилие от ползи от яденето на гъби

Едно японско животинско проучване, включващо мишки, е показало, че тези, които са страдали от сарком, са показали забележителни резултати след като са им давани екстракти от гъби шийтаке. Шест от десет мишки са показали пълна регресия на техните тумори. С малко по-високи концентрации на екстракта, обаче, всички десет мишки показват регресия на туморите.

Също така в Япония, гъбите често са използвани като алтернативна форма на лекарство за тези, които страдат от рак. Едно от тях е екстрактът от гъби шийтаке, а друго е една гъба, наречена Агарикус (Agaricus subrufescens). Често, тази гъба е известна още като Агарикус Бразилиенсис и Агарикус Блазей.

Когато екстракти от гъбите майтаке са били комбинирани с витамин С, растежът на раковите клетки в пикочния мехур намалява с 90 процента. В някои случаи тази комбинация напълно убива раковите клетки. Съединението лентинан, което е открито в гъбите шийтаке, е доказано, че увеличава процента на преживяемост при пациенти с рак.

Тези резултати са добри новини за хората, които търсят лесен и вкусен начин да засилят имунната си система и да се борят с почти всеки вид рак, който ги разболява.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

 

By admin

One thought on “Начини, по които гъбите помагат за борба с рака”

Напиши коментар

Добави обява

×
×