Предвид многото пъти, когато експертите са изтъквали ползите от консумацията на повече плодове и зеленчуци, не е изненада, че кокосовите орехи притежават някои невероятни ползи. Тропическият плод се изполва в целия свят за производство на редица продукти, включително захар, сапун, мляко, козметични продукти, масло, брашно и кокосово масло. Като се има предвид популярността и широкото предлагане на тези различни продукти, които използват кокосови орехи и техните предимства, понякога може да бъде лесно да се пренебрегнат тези кръгли, твърди плодове в естественото им състояние.

Според Центъра за изследване на Кокосови Орехи, яденето на пресни кокосови орехи носи много ползи, които хората ще намерят атрактивни. Само няколко от тези предимства са описани по-долу.

Подобрява функционирането на мозъка

Само една порция от прясно, бяло, ароматно кокосово „месо“ ви осигурява 17% от ежедневна доставка на мед. Този минерал е отговорен за активирането на ензимите, които след това задействат производството на невротрансмитери. Тези невротрансмитери са отговорни за предаване на информация от клетка на клетка. Това откритие показва голямо обещание по отношение на свързани с възрастта заболявания, като болестта на Алцхаймер.

Контрол на теглото

Затлъстяването носи със себе си много здравни последици, както в краткосрочен, така и дългосрочен план. Проучване на Ceylon Medical Journal от юни 2006 г. показва, че мазнините в храната, наречени средноверижни триглицериди, се намират в огромни количества в кокосовите орехи. Тези мазнини са известни със значителното подпомагане в загубата на тегло. Показали са също така, че задоволяват глада по-ефективно, отколкото дълговерижните триглицериди, като например тези, намерени в млечни продукти и месо.

Подобряване на сърдечно-съдовите заболявания

Друг начин, по който средноверижните триглицериди в кокосови орехи са били показани за подобряване на здравето е в намаляването на общите суми на холестерола и нивата на LDL холестерола. Едно проучване в списанието на Американския колеж по хранене през октомври 2008 г. показва, че доброволците, които консумират такива мазнини като част от плана за загуба на тегло, който е трябвало да е в продължение на четири месеца, показва значително намаляване на размера на нивата на вредния холестерол в кръвта им.

Фибри

Само една чаша кокосово месо е било доказано, че съдържа 7 г фибри. Повечето хора вече знаят, че фибрите помагат да запазите чревния тракт здрав както и да се предпазите от запек. Фибрите спомагат за предпазване от диабет, повишават имунната система, намалят нивата на LDL холестерола в кръвта и нивата на кръвната захар.

Добавянето на само няколко чаши суров кокосов орех към храната няколко пъти седмично може да ви донесе огромни бенефити. Не могат да бъдат пренебрегвани ползите за здравето, които кокосовите орехи осигуряват, както за деца, така и за възрастни.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×