Куркумин е компонент в куркумата, който дава жълтеникавия ѝ цвят. Изследвания са доказали, че тя разполага с мощни противоракови ползи. Проучванията показват, че където хората консумират 1 до 2 супени лъжици куркума дневно имат по-малка заболеваемост от рак.

Повече от 2000  изследвания показват, че куркуминът бори различни видове рак, включително  рак на дебелото черво, гърдата, простатата, черния дроб, панкреаса, белия дроб и други.

Повечето от тези проучвания показват, че куркуминът спира раковите клетки от разделяне. Също така е установено, че той убива раковите клетки – помага на тялото да се отърве от увредените клетки. И това е много по-добре от химиотерапия или лекарства (които имат множество странични ефекти), тъй като той убива раковите клетки, без да наранява здравите клетки.

Едно проучване е установило, че комбинирането на химиотерапия с куркумин убива повече ракови клетки, отколкото при използване само на химиотерапия. Други изследвания показват също, че куркуминът спира разпространението на рак на гърдата, на дебелото черво, остеосаркома и рак на простатата.

Въпреки многобройните доказателства, че куркумин помага при лечение и профилактика на рак, той не се предписва за лечение на рак. И това вероятно е така, защото ако се предписва, големите фармацевтични компании няма да могат да печелят.

За щастие, никой не може да ви спре от достъп до куркумин. Можете да го получите чрез използване на куркума или добавки куркумин.

Повишаване бионаличността на куркумин

Трудно е да се получи достатъчно куркумин в нашата диета, тъй като той не е високо бионаличен. По принцип, телата ни не абсорбират много куркумин при поглъщането му. Така че ще трябва да го комбинирате с полезни мазнини за правилно усвояване. Комбинирайте го с:

Кокосово масло или зехтин

Ще изпитате повече противоракови ползи, когато комбинирате куркумин с тези масла, тъй като те ще помогнат лесно се абсорбира в тялото.

Според експерти, пиперин, съединение в черния пипер, увеличава усвояването на куркумин с 2000%.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/amazing-anti-cancer-benefits-curcumin/

Напиши коментар

Добави обява

×
×