(NaturalNews)

Конопът е разновидност на растението Cannabis Sativa (марихуана), но не съдържа големи количества от THC (тетрахидроканабинол), което е основното психоактивно вещество. Конопът има множество промишлени цели, но също така е суперхрана, която идва с множество ползи за здравето. Можете да постигнете повечето от ползите чрез включване на семена от коноп в диетата си.
Конопът може да ви осигури балансирано съотношение на омега-6 и омега-3 мастни киселини, протеини, витамини A, E и D, както и много витамини от B групата. Той е богат на натрий, калций, диетични фибри и желязо. Ето защо, конопеното семе може лесно да ви предостави повечето от храната, от която се нуждаете за оптимално здраве.

Здравните ползи от конопено семе

Здраве за сърцето и понижаване на кръвното налягане

Конопеното семе съдържа есенциални мастни киселини, които могат да намалят холестерола в кръвта. Това поддържа сърцето здраво и предотвратява образуването на плака в артериите, която в крайна сметка може да доведе до инфаркт и инсулти. Нейните мастни киселини също намаляват възпалението, което може да доведе до високо кръвно налягане и лошо кръвообращение. Следователно, конопът може значително да намали натоварването на сърцето ви.

Осигурява здрав ум

Мозъкът има много мастни киселини, които са открити в конопа. Ето защо, редовната консумация на конопено семе може да предотврати заболявания като Паркинсон и Алцхаймер и също може да подобри паметта. Конопеното семе също може да облекчи симптомите на тревожност и депресия и може да подобри настроението.

Блестяща кожа

Конопеното масло се използва главно при козметични продукти от висок клас, като лосиони за кожа, сапуни и балсами за устни. Това е най-вече защото това масло прониква във вътрешните слоеве на кожата и спомага за буен растеж на клетките за по-гладка и по-мека кожа. Конопът е добър и за изчистването на кожни заболявания като псориазис, екзема и сухота на кожата.

Отслабване

Конопът може да помогне за загуба на тегло, защото е естествено средство, подтискащо апетита и ни кара да се чувстваме сити за по-дълго време. Добавянето само на четири супени лъжици семена от коноп към вашата храна може да намали значително хранителния глад. Също така ще почувствате повече енергия и можете да правите тренировки и други дейности, за да отслабнете.

Храносмилателни разстройства

Конопът осигурява големи количества разтворими фибри, които поддържат храносмилателния ви тракт здрав и чист. Следователно, можете лесно да отстраните нарушения в храносмилането като запек и подуване на корема.

Предотвратява рак

Конопът съдържа много растителни стероли и антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на риска от рак на дебелото черво, на гърдата и рак на простатата.

Диабет

Конопеното семе е полезно, ако сте изложени на риск от диабет или сте с диабет, тъй като може да контролира нивата на захар. Това се дължи главно на здравословните му мазнини, които помагат за бързо усвояване на глюкозата от кръвта и нейното превръщане в енергия. Следователно, вашият глад за сладко ще намалее и нивата на енергия ще се увеличат.

И накрая, можете да добавите конопено семе в шейкове, да го поръсвате в салати и зърнени закуски или да го замените вместо ядки във вашето готвене. То също е добро за покълване, за правене на освежаващо мляко от конопено семе или да бъде смляно в храна.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

4 thoughts on “Невероятни ползи за здравето от конопено семе, за които не знаете”
  1. Хaхa, aмa че нaдуто коментaрче от колоездaчa! 😉 Aми имa хорa, които не знaят, и се рaдвaт дa прочетaт тaкaвa полезнa инфо 🙂

Напиши коментар

Добави обява

×
×