(NaturalNews)

Обещаващо изследване за Годжи Бери (Lycium barbarum) е показало положителна корелация между консумацията на плодовете и неврозащитните ползи, които минимизират опустушителните последиците от болестта на Алцхаймер. Тези открития дават лъч надежда на над 4,5 милиона американци, които страдат от това заболяване. Основна храна в традиционната китайска медицина (TCM), годжи бери е изключителна суперхрана, която защитава здравето на тялото и ума.

Годжи Бери не са просто обикновен горски плод

Пълни с важни хранителни вещества като витамин С, бета-каротин, полизахариди, лутеин, зеаксантин, B и E витамини заедно с микроелементи като цинк, мед, калций и селен, не е чудно, че Годжи Бери са били използвани от традиционната китайска медицина за повече от 2000 години. Традиционно консумирани за лекуване на бъбречни оплаквания, прочистване на кръвта и подобряване на сексуалната издръжливост, годжи бери имат богата история на изцеление. С висока ORAC стойност (кислород-радикална абсорбция капацитет) и пълни с антиоксиданти, плодовете показват подобряване на зрението, предпазват от рак и увеличават имунната реакция. И сега учените подозират, че годжи бери може да изолира мозъка от токсични бета-амилоид протеини.

Неврозащитна суперзвезда

Проучване в Университета на Хонконг открива, че водни екстракти от годжи бери разрушават невротоксичните качества на протеини в мозъка, които са свързани с болестта на Алцхаймер. Според Разширена Природна Медицина:

„… предварителни проучвания установяват, че годжи бери предпазват от образуването на специфични съединения, обикновено намиращи се в мозъка на пациенти с Алцхаймер. Използвайки лабораторен модел на болестта на Алцхаймер, учените са установили, че годжи бери защитава мозъчните клетки от вредното въздействие на бета амилоидни пептиди, увреждащи вещества, които са свързани с патологични промени, наблюдавани в мозъка на пациенти с Алцхаймер. Тези констатации предполагат, че годжи бери просто може да помогне за предотвратяване на това ограбващо паметта заболяване.“

Изследователите вярват, че екстракт от годжи бери може да играе ключова роля в създаването на бъдещи лечения за болестта на Алцхаймер. В същото време, консумирането на годжи бери ежедневно е добър защитен навик. Дали сурови, на сок, варени като чай или под формата на тинктура, тези малки яркочервени плодове предлагат изобилие от подобряващи здравето хранителни вещества.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

One thought on “Неврозащитните Годжи Бери предлагат нова надежда за превенция и лечение на болестта на Алцхаймер”
  1. Годжи берито е един от най мощните природни имунустимуланти особено полезен през зимата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *