ръка-5G-безжично-клетка-кула-телефон

Изследователи от EM Radiation Research Trust предупредиха правителството на Обединеното кралство за неблагоприятните ефекти върху здравето, свързани с 5G радиацията, в отговор на 5G консултацията с правителството на Великобритания.

В писмото им се посочва ясно, че налагането на непроверена 5G радиация в страната е лоша идея. От особено безпокойство е фактът, че разпространението на 5G в страната значително ще увеличи броя на радиочестотните предаватели, които са необходими. Това от своя страна ще доведе до рязко нарастване на излагането на радиочестоти сред населението, както и сред опрашващите насекоми и други видове дива природа.

Те също така поставят под въпрос какъв ефект може да има цялото това излагане върху здравето на децата. Не е имало предпазни указания относно използването на смартфони, мобилни телефони, таблети и интернет, както и комуникационните системи, които поддържат тези устройства свързани, независимо дали става въпрос за Wi-Fi, 2G, 3G, 4G или 5G.

Изследователите споменават научна литература, документираща вредните ефекти от радиочестотни сигнали като увреждане на плодовитостта, поведенчески проблеми и проблеми в развитието и повишена клетъчна смърт. Международната агенция за изследване на рака на Световната здравна организация класифицира радиочестотните сигнали като възможен човешки канцероген през 2011 г. Оттогава доказателствата само нарастват, свързвайки това лъчение с по-голям риск от рак. Ето защо те вярват, че правителството трябва да отмени плановете си да продължи с 5G, докато не се извършат допълнителни тестове.

В писмото си те попитаха защо не се провеждат тестове за безопасност преди пускането на 5G и защо не се спазват същите стандарти за тестване на безопасността преди пускането на пазара, както при новите храни и лекарства.

Учените добавиха, че „са дълбоко загрижени, че специални интереси и лобиране в индустрията играят роля в това отричане“.

Нарастваща загриженост по целия свят, поради опасностите от 5G

Те далеч не са единствената група, която предупреждава за потенциални сериозни последици за здравето, свързани с 5G. Повече от 180 учени и лекари от три дузини държави подписаха заявление за загриженост в целия свят, поради опасностите от 5G. Те поискаха разпространението да бъде спряно, докато независимите учени не могат да разгледат по-отблизо потенциалните опасности за човешкото здраве и околната среда, породени от тази технология.

Международният призив е написан от изследователи, които изучават здравните ефекти на ЕМП. Те идентифицираха опасения за здравето като промени в репродуктивната система, неврологични разстройства и риск от рак.

Мрежата 5G има за цел да направи предаването на големи количества данни по-бързо от всякога, но ще изисква да се инсталират голям брой антени в градските райони, което прави невъзможно много хора да избягат от вредното въздействие на радиацията.

Твърди се, че е до 100 пъти по-бърз от 4G и има потенциал да промени начина, по който хората работят и общуват. Цената на всичко това обаче може да бъде нашето здраве и това на планетата.

Вашият интернет може да е много по-бърз и може да се наложи да чакате по-малко време за изтегляне на филми, но може и да получите рак. Трудно е да си представим, че някой охотно се съгласява с нещо при това ужасно лошо съотношение риск-награда. И все пак това е, което телекомуникационните фирми ни карат да правим, докато се опитват да потискат информацията за опасностите, които крие новата технология.

Защо толкова много регулатори по света слушат телекомуникационни компании, вместо учени по този въпрос, особено, когато става въпрос за живота и смъртта?

Автор: Cassie B.

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *