(NaturalNews)

В опит, който съгласува предприемачески дух с естествената способност на организма да възстановява здравето, експерти от Кралския колеж в Лондон са разработили начин да поставят зъбните пломби на заден план, като вместо това, помагат на зъбите да се лекуват сами. 

Вместо да пробиват дупки в засегнатите зъби и да ги изпълват с материал, за да изградят отново структурата им, повредените зъби могат да бъдат лекувани с помощта на новата им технология, Електрически Ускорена и Засилена Реминерализация (EAER), техника, която използва лек електрически ток, за да ускори естествения процес на реминерализация на зъба и от своя страна да възстанови зъбите без необходимостта от пробиване, инжекции и запълване с пломби.

Професор Найджъл Питс от Дентален Институт Кингс Колидж в Лондон казва, че това е здравословен и достъпен начин да запазите зъбите в добро състояние, и един, който е дългоочакван.

„Начинът, по който третираме зъбите днес не е идеален“, казва той, обяснявайки привидно безкрайния цикъл на пробиване и запълване, който често преживяват денталните пациенти. „Не само, че нашето устройство е по-добро за пациентите и по-добро за зъбите им, но се очаква да бъде най-малко толкова рентабилно колкото и настоящите дентални процедури. Наред с борбата срещу кариес, нашето устройство може да се използва за избелване на зъбите.“

Кингс Колидж се занимава с един проект, наречен MedCity, който е бил стартиран от кмета на Лондон, Борис Джонсън с цел да насърчи предприемачеството в  сектора на науките за живота в Лондон-Оксфорд-Кеймбридж.

Как новата технология лекува увредените зъби

Нискочестотните токове на EAER позволяват на реминерализацията, естествено срещащ се процес при зъбите, който ги поддържа здрави и силни, да се осъществява по-бързо и по-дълбоко в зъба, отричайки необходимостта от традиционните пломби. Тази нова техника просто включва изолиране на елементи в устата, като слюнка, която може да застане на пътя на този оздравителен процес, а след това с използване на техниката EAER да закара естествени минерали в зъба.

Питс заявява, че с помощта на „електрическия метод, можем да постигнем реминерализация, която би отнела седмици и можем да го направим в порядък по-бързо и по-добре.“ Неговата цел е тази техника да бъде включена в британските зъболекарски кабинети в рамките на три години; освен това, в момента той работи с международни дентални групи в опит, който може да направи крачка към Съединените щати, където денталните наредби се различават от тези във Великобритания.

Често хората имат фобия, когато става въпрос за посещение на стоматологичен кабинет, именно заради използваните материали, особено амалгамите, пломби със сребрист цвят – съдържащи живак, токсин, който е свързан с неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер, Паркинсон и аутизъм.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×