Куркума-прах

(Natural News)

Доклад в Британски Медицински Журнал илюстрира как една жена е победила рак на кръвта с помощта на куркума.

През 2007 г. 67-годишната Динеке Фъргюсън е диагностицирана с миелом, който е напреднал до етап три в рамките на 15 месеца. Три неуспешни кръга от химиотерапия и четири неуспешни трансплантации на стволови клетки по-късно. Лекарите й казват, че има много малко надежда.

Ето какво казва тя на the U.K.’s Daily Mail: „Бях подложена на всички видове токсични лекарства и страничните ефекти бяха ужасяващи.“ Тя дори е изгубила паметта си за период от три дни и два прешлена в гръбнака й са рухнали и се е наложило да бъдат инжектирани с вид бетон за стабилност.

Четири години след първоначалната ѝ диагноза, тя взема нещата в свои ръце и започва да приема дневна доза куркумин, основен компонент на куркумата. Тя приемала осем грама всяка вечер на празен стомах.

Оттогава ракът ѝ се стабилизира и кръвната ѝ картина се нормализира. Тя също се е радвала на добро качество на живот.

Когато разказала на онколога си, че приема куркума,  той е бил много заинтересован, след като е видял каква голяма разлика има в състоянието ѝ. Миеломът е вторият най-разпространен тип рак на кръвта и започва в плазмените клетки в костния мозък. Когато тези клетки станат анормални и започнат да се размножават, това става миелом и причинява силна болка, увреждане на нервите, умора и увреждане на костите. Лечението обикновено се насочва към контролиране на симптомите, защото няма лечение и хората, когато са диагностицирани, обикновено не живеят повече от пет години.

В доклада се казва, че резултатите на Фъргюсън показват, че куркумата може да бъде използвана за подпомагане на пациенти с миелом в бъдеще, добавяйки: „Фактът, че нашият пациент, който е развил стадий на болестта и е бил ефективно избавен, докато приема куркумин, предполага потенциален антимиеломен ефект на куркумина.“

Няма друго възможно обяснение за възстановяването й

Съавторът на доклада, Джейми Кавенаг, казва, че няма друго възможно обяснение за забележителното й възстановяване, освен куркумина. Тя продължава да приема таблетките до ден днешен.

Учените препоръчват по-нататъшна оценка в клинични изпитвания, за да се преследва възможността да се използва като официално лечение. Това обаче може да се окаже трудно, защото лекарите не могат да го предпишат, докато не бъдe тестван в широкомащабни проучвания, които струват милиони. Природните съединения не могат да бъдат патентовани, така че намирането на инвеститор би било изключително трудно.

Куркумата е от полза за широка гама от заболявания

Куркума е многогодишна билка, която съдържа естествения антиоксидант полифенол куркумин, който също има аналгетични свойства. Установено е, че инхибира растежа на миелома и няколко други типа туморни клетки.

Някои от другите заболявания, които могат да се възползват от куркумин, включват инфекции, деменция, депресия и сърдечни заболявания. Преглед от 2016 г. в Journal of Medicinal Food подчертава потенциала му за лечение на артрит. Лекарите също така аплодират противовъзпалителните му ефекти. Неотдавнашно проучване установи, че може да помогне за разрушаването на туморните клетки на невробластомата, показвайки обещание като начин за лечение на най-често срещания вид рак при бебета. Друго проучване се очаква да бъде публикувано скоро, което показва положителното му въздействие върху рака на червата.

Въпреки, че Фъргюсън казва, че взема куркума на празен стомах, обикновено се препоръчва хората да я приемат с мазнина или масло, за да се подпомогне усвояването и, тъй като тя е мастноразтворимо съединение. Много хора обичат куркума с кисело мляко или топло мляко. В допълнение, проучвания показват, че приемането ѝ с черен пипер значително увеличава абсорбцията. Много добавки съдържат и малко количество черен пипер, точно по тази причина.

Чудесно е да се чуе, че хората успешно лекуват проблемите си, които лекарите не могат да победят, използвайки нищо повече от това, което ни е предоставила природата. Не всеки ще има същия успех като Фъргюсън, но фактът, че естествените решения могат да помогнат на хората да обърнат „безнадеждни“ ситуации, заслужава допълнително проучване, независимо дали има възможности за печалба.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Isabelle Z.

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×