(NaturalNews)

Скорошни проучвания сочат към силна връзка между алуминий и рак на гърдата. Съотношението между алуминий и мозъчно увреждане, включително болестта на Алцхаймер, е било установено от задълбочени изследвания и е достатъчна причина да се избягва излагането на алуминий. Последни проучвания намират силна връзка между нивата на алуминий и рак на гърдата, давайки допълнителна мотивация да се избягва този токсин. Алуминият се открива в козметиката, храните, съдове за готвене и ваксини.

Изследвания, свързващи алуминий и рак на гърдата

Две скорошни изследвания свързват алуминий с рак на гърдата. Едно изследване, публикувано в Списание по Неорганична Биохимия през юли 2013 установило, че пациенти с рак на гърдата са имали значително по-високи нива на алуминий в техните аспирирани течности на зърното в сравнение с контролна група от здрави жени без рак на гърдата. Проучването сравнява 19 пациенти с рак на гърдата с 16 здрави жени в контролна група. Това проучване засилва резултатите от проучване от 2011 г., публикувано в Списание по Приложна Токсикология, което също така, открива по-високи нива на алуминий в течности на пациенти с рак на гърдата в сравнение със здрави жени.

Друго скорошно изследване, публикувано в Списание по Неорганична Биохимия, открива че алуминият може да увеличи разпространението на ракови клетки на гърдата. Тъй като злокачественото заболяване или разпространението на рака е свързано с повишена смъртност, това откритие е от голямо значение.

Основни източници на алуминий

Алуминият се намира в хранителни продукти, козметични продукти и ваксини. Алуминиеви съдове за готвене са друг основен източник. Днес в околната среда има повече алуминий, отколкото когато и да било в човешката история. Въпреки че винаги е имало алуминий в околната среда, наличното количество за усвояване в човешкото тяло е най-високо от всички времена.

Какво да се избягва

Храните, които съдържат алуминий включват топено сирене, готварска сол, бакпулвер, избелено брашно, миксове за торти, приготвено тесто и формула за бебета. Лекарствата, които съдържат алуминий включват антиациди, буфериран аспирин и болкоуспокояващи.

Индустриите за козметични и продукти за лична грижа са нерегулирани за вредни съставки и много от тях съдържат алуминиев прах, който се вписва като невротоксин, притежаващ висок здравен риск от Американската Асоциация по Околната Среда (EWG). Алуминиевият прах се открива в 1718 продукта, изброени в базата данни на EWG. Асоциацията по Околната Среда дава независима база данни с оценки за безопасност на продукти за лична хигиена, основаващи се на токсичността на съставките. Продуктите установени, че съдържат токсичен алуминий включват очна линия, сенки за очи, спирала, гланц за устни, лак за нокти, лак за коса, дезодорант и боя за коса.

Алуминиеви тигани, използвани за готвене са показали, че изтичат вреден алуминий, който прониква в хранителните продукти приготвяни в тях, така че при възможност, те трябва да бъдат премахнати.

Почти всички ваксини съдържат тежкия метал алуминиев хидроксид в тях, който също се счита за опасен токсин. Педиатърът Боб Сиърс е писал много за опасностите от алуминия за мозъка и липсата на изследвания, показващи безопасността на съдържанието на алуминий във ваксините. Vactruth.com е полезен сайт, който осигурява изчерпателно изброяване на много токсини, включително алуминиев хидроксид, намиращи се във ваксините. Уебсайтът предоставя още и информация за опасностите за здравето, свързани с ваксините, които никога не са се доказали като безопасни или ефективни в предотвратяването на заболявания.

Заключения

Изследванията продължават да засилват необходимостта да се избягва алуминий, когато е възможно. Ограничаването на токсини като алуминий в околната ни среда може да намали вероятността от рак и мозъчни увреждания. Основни източници на алуминий включват преработени храни, продукти за лична хигиена и козметика, съдове за готвене и ваксини. Необходима е индивидуална бдителност и отговорност, за да се избегне този мощен токсин, тъй като регулаторните агенции не предпазват от алуминий в храната, лекарствата, съдовете за готвене, продуктите за лична хигиена или ваксините.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michelle Goldstein

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *