(NaturalNews)

Може ли излагане на радиация от мобилни телефонни кули наистина да е причина за над 7000 смъртни случаи от рак? Според резултати от научни изследвания от Бразилия фактите говорят сами за себе си. Проучването установява пряка връзка между смъртните случаи от рак в Бело Хоризонте, третият по големина град в Бразилия, с мрежа за мобилни телефони.

Откъде произтича тази пряка връзка?

Над 80 процента от тези, които загиват от някои видове рак, пребивавали приблизително на разстояние около 500 метра от една от стотиците антени за мобилни телефони, които населяват града.

Тези видове рак, предимно намерени в простатата, гърдите, белите дробове, бъбреците и черния дроб, са  свързани с въздействието на електромагнитните полета (EMF).

Това е истински проблем за потребителите на мобилни телефони и дори за тези без такива. Тези, които избягват мобилната технологията също страдат от последиците от радиация на кулите за мобилни телефони.

Дали бразилското проучване е изолирано проучване?

Проучвания за кули на мобилни телефони, изследващи връзката между облъчването и процента на ракови заболявания, са проведени в град Сан Франциско, в допълнение към градове в Австрия, Германия и Израел, датиращи още от 1970-те години. Всички изследвания споделят подобни заключения: живеенето в рамките на определена близост до кула за мобилен телефон увеличава риска от рак от два до 121 пъти, в зависимост от това какъв вид рак се открива.

Докторът по философия Адилза Кондеса Дод, една от инженерните изследователи, както и координатор на бразилското проучване, се отнася към тези, които са загрижени за радиацията от кулите за мобилни телефони и обяснява, че Бразилското проучване не е изолирано. Дод дава допълнителни подробности, „тези нива на (ЕМП), вече са високи и опасни за човешкото здраве. Колкото по-близо живеете до антената, толкова е  по-голям контактът с електромагнитното поле.“

Бразилското проучването обхваща само един град в Бразилия. Жителите на САЩ също са уязвими, тъй като Америка е дом на стотици хиляди от тези кули, излъчващи радиация. В САЩ, с разпространението на мобилни телефони и на нарастващите нужди на потребителите на мобилни телефони през последните години, има невероятно нарастване от клетъчни кули.

Многобройни доказателства

Все по-голям брой организации и много други проучвания подкрепят заключенията на бразилското проучване. Международната Асоциация за Изследване на Рака (IARC), въз основа на констатациите от изследването, проведено от международен мозъчен тръст, стига до заключението, че радиочестотната радиация, включително радиацията бълваща от клетъчните кули, е възможен канцероген.

Доклад на БиоИнициатива за 2012 г., написан от група водещи независими международни учени, обявява недвусмислено предупреждение за здравето от излагане на ЕМП. Това включва излагане на кулите за клетъчни телефони.

Защо кулите за мобилни телефони са особено опасни?

Опасността идва от постоянния характер на дейността на кулите, те излъчват импулсна радиочестота радиация. Това лъчение е показало в хиляди изследвания, че причинява биологично увреждане на тялото и е предшественик на болест.

Какви са някои от опасностите (освен рак), които са резултат от тези щети и са свързани с ЕМП и антени за мобилен телефон?

• Генетични мутации
• Смущения на паметта
• Възпрепятсвано обучение
• Разстройство с дефицит на вниманието
• Безсъние
• Мозъчни разстройства
• Хормонален дисбаланс
• Безплодие
• Деменция
• Сърдечни усложнения

Тези опасности ясно показват наложително да се предприемат действия.

Мобилните кули са тук и ще останат, но тяхното имплантиране изисква ефективно регулиране по отношение на местоположението и на нивата на радиация. Законът за далекосъобщенията (TCA) от 1996 г.  не отговаря на изискванията на правото на гражданите да протестират за местата на клетъчни кули, базирани на здравните рискове. Мобилните кули трябва да се намират далеч от жилищните райони и далеч от училища и дневни центрове.

Източник: http://www.naturalnews.com/040905_cell_phone_towers_radiation_cancer.html#ixzz2WysWgpzj

Автор: Lloyd Burrell

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *