(NaturalNews)

Възможно ли е да се обърне хода на диабет тип 1 (по-рано известен като инсулинозависим диабет) просто с наслаждаване на сурова хранителна диета? Според д-р Кърт Тайсън, лекар натуропат, който практикува в Аризона, яденето  предимно от сурови храни може значително да намали нивата на кръвната захар при диабетици с тип 1, като може дори да спре тяхната инсулинова зависимост.

Как един лекар спря инсулиновата зависимост

Д-р Тайсън говори от личен опит. Бивш самопровъзгласил се като зависим от бързата храна и тип 1 диабет, сега той вярва в удивителната сила на яденето на храна в сурово състояние.

По време на интервю с Робин Опеншау, известна също като Момичето Зелен Шейк и автор на „12 стъпки към цели храни“, той разкрива, че преди започване на сурова хранителна диета, нивото на кръвната му захар е било изключително високо (диабетна кетоацидоза) с около 300 мг/дл. Всичко над 240 мг/дл е причина за безпокойство.

Въпреки това, в рамките на 2-3 седмици ядене на сурови храни – ядки, семена и зеленчуци, без млечни продукти, месо или плодове – той отново си проверява кръвната захар. Невероятен резултат? Неговото ниво на кръвната захар спадна до приемливия, безопасен диапазон: 76 мг/дл. Днес той казва, че има нужда от инсулин, само ако се разболее (което предизвиква нивата на кръвна захар да се увеличават).

Сурови храни: какво е най-добро за диабетици?

Уебсайтът на Американската диабетна асоциация изброява най-добрите супер храни за диабетици. Сред тях са ядки и семена като орехи и лен, както и зеленчуци – колкото по-тъмни и с повече листа, толкова по-добре. Тези предложения са в съответствие с диетата със сурова храна, която работи за д-р Тайсън.

Други диабетици, следващи сурова хранителна диета, често споделят своите хранителни предложения във форуми. Някои от техните предпочитания включват:

– Семена чиа
– Конопено семе
– Бадеми
– Американски орех (Пекан)
– Листа от сминдух
– Листа от глухарче

Според Световната здравна организация около 20 милиона души по света имат диабет тип 1.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×