(NaturalNews)

Често хората са обсебени от възрастта. В ранните години са горди да станат и да действат като по-стари, а в по-късните години правят всичко възможно, за да изглеждат по-млади. Как тогава можем да имаме по-голям контрол над последствията от процеса на дегенеративно стареене?
Хората стават все по-загрижени за външните ефекти на дегенеративно стареене, включително прошарена коса, бръчки, отпускане на кожата, петна и повърхностни дефекти, примирявайки се към продължаващото използване на козметика, корекция на зрението, все по-широк спектър от медицински грижи и фармацевтични продукти и така нататък.

Въпросът, обаче, е „неизбежно ли е прогресивното дегенеративно стареене?“

Въпреки че процесът на стареене, в крайна сметка, несъмнено е неизбежен, скоростта, с която се осъществява стареенето със сигурност не е. Това се доказва от множество общности и лица по целия свят, които се появяват заедно, действат и показват здравето на хора, изглеждащи с десетилетия по-млади от своите години.

Какво отличава тези хора, изглеждащи по-млади, от всички останали?

Когато погледнем към някое лице или група от хора, изглеждащи по-млади, почти винаги наблюдаваме следните общи фактори:

• Ядене на естествена, балансирана, сурова, органична храна.

• Пиене на обилно количество чиста вода, плодови и зеленчукови сокове.

• Множество упражнения.

• Изобилие от качествен сън и релаксация.

• Редовна медитация, йога или други духовни и/или умствени упражнения.

До момента най-голямо влияние върху застаряването на населението е храната- какво се яде или не се яде.

Консумирането на всяка храна, която е токсична или чужда на естествения еволюционен биологичен дизайн на човешкото тяло, рано или късно ще доведе до остри или хронични заболявания. Същите храни също значително ще ускорят процеса на физическо стареене, както вътрешно, така и външно.

Като се има предвид, че такива несъвместими, токсични храни и напитки трябва да се избягват, кои храни действително имат положителен ефект върху забавяне или обръщане на процеса на стареене?

Общопризнато е, че последиците от застаряването на населението, както вътрешно, така и външно, са по същество дължими на ефекта от оксидативно действие, присъщо на свободните радикали, което се ускорява експоненциално с възрастта, като постепенно уврежда органите, включително и кожата. Този процес може да доведе до много широка гама от здравословни проблеми, свързани с възрастта и цялостния външен вид на стареене.

Чрез редовна консумация на храни, които съдържат естествени антиоксиданти, като тези, които се съдържат в естествена сурова веганска диета, като въпрос на начин на живот, очевидно е възможно да се забави, спре или дори да се противодейства на ефектите на стареенето, карайки ни да изглеждаме и да се чувстваме десетилетия по-млади.

Групата антиоксиданти, известни като „ксантофили“, са показали, че имат особено мощни ефекти против стареене, отново близко свързани със сурова вегетарианска диета, богата на храни, съдържащи ксантофил.

Храни против стареене, които трябва да имаме  предвид за редовна консумация

Спирулина: Съдържа широка гама от мощни ксантофили антиоксиданти, включително бета каротин – 25 пъти повече от морковите – зеаксантин, лутеин, криптоксантин, фикоцианин и ечининон (echininone). Спирулината има множество други лечебни и здравни ползи.

Плодове и горски плодове: Кайсии, годжи бери, домати и други червено/жълти/оранжеви плодове.

Зеленчуци: Моркови, кейл, колард (диво зеле), спанак, тиква, ряпа и сладки картофи.

Дегенеративните последици от застаряването са далеч от неизбежни. Няколко прости, но дълбоки промени в диетата могат да ви накарат да се чувствате и да изглеждате много години по-млади.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Adrian Cooper

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×