Маслото от тамян е с произход от смолата на дървото Босвелия. Това есенциално масло се събира от смолата като се използва процес, наречен парна дестилация. Думата тамян (frankincense на английски) идва от термина „franc encens“, който означава тамян в стария френски. Ароматът на етерично масло от тамян се използва широко в молитва и медитация.

Това масло има широк спектър от ползи за здравето. То има антисептично, стягащо, газогонно, храносмилателно, диуретично, отхрачващо, седативно, тонизиращо матката и третира всяко здравословно състояние.

Предимства на етерично масло от тамян

Безпокойство

Етеричното масло от тамян е полезно при понижаване  нивата на тревожност или хроничен стрес, който може да ви държат будни нощем. Той има успокояващ, заземяващ аромат, който естествено може да ви помогне да заспите. Той също така води до прозрение, прави ви по-интроспективни и понижава тревожност, гняв и стрес.

Облекчаване на стреса

Само една-две капки масло върху слепоочията може да помогне да се пребори стрес. Разтрийте малко масло между дланите на ръцете си и поемете дълбоко дъх, за да се насърчи спокойствие.

Убива рак

Изследване, проведено от университета в Лестър във Великобритания е установило, че маслото от тамян лекува рак. Неговото съединение AKBA (ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина) има способността да се насочва и убива раковите клетки при пациенти с рак на яйчниците в краен стадий.

Подобряване на зрението

Сложете 1-2 капки тамян в ръката си и след това разтрийте показалеца си в маслото и натъркайте върху слепоочията си. Това може да осигури по-голяма яснота по отношение на вашето зрение и да доведе до по-голямо внимание.

Силна имунна система

Антисептичните свойства на тамяна го правят идеален за поддържане на силна имунна система. Масажирайте няколко капки на краката си всеки ден.

Смекчаване на депресия

Нанасяйте няколко капки на задната част на врата и особено около мозъчния ствол, два или повече пъти дневно.

Защитете устата ни

Смесете малко масло от тамян със сода за хляб за изцяло естествена паста за зъби. Антисептичните свойства помагат за предотвратяване на кариеси и лош дъх.

Дихателни проблеми

Той успокоява кашлица, както и премахва храчки, депозирани в дихателните пътища, както и в белите дробове. От  масло от тамян се прави лек за бронхит, както и запушване на назалния тракт, ларинкса, фаринкса, бронхите, а също и белите дробове.

 

Автор: Geary Andrew

Източник: http://blogs.naturalnews.com/powerful-oil-cure-migraines-depression-anxiety-even-cancer/

Напиши коментар

Добави обява

×
×