(NaturalNews)

Олио от конопено семе, пресовано от семената на растението Cannabis Sativa е идеалната храна от природата благодарение на балансирана концентрация на омега мастни киселини. Конопът се използва в световен мащаб, тъй като той е един от първите култивирани култури. Налице е погрешното схващане, че конопът съдържа THC (Тетрахидроканабинол), основната психоактивна съставка на растението канабис. Излишно е да казваме, че това не е така. Въпреки че е относително ново, олиото от конопено семе вече е широко достъпно в здравните хранителни магазини.

Ключът се крие в баланса

Семената на растението коноп съдържат някои от най-балансираните и най-богатите източници на масла на планетата. Идеалното съотношение 3:1 на Омега-6 към Омега-3 се препоръчва от Световната здравна организация за оптимално използване. Основните мастни киселини в тези масла са от значение за възстановяване на здравето и имунната функция. Олиото от семената на коноп съдържа 80% незаменими мастни киселини, най-много от всяко друго растение.

Приемайте вашите есенциални мастни киселини

Олиото от семена на коноп има изключителни концентрации на ЕМК (есенциални мастни киселини) и това всъщност го прави толкова специално. Това олио може да задоволи вашите потребности напълно. Основните мастни киселини са омега мазнини, които не могат да бъдат произведени от тялото и трябва да бъдат погълнати. Те са известни с ролята си в предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, висок холестерол, рак, артрит и много други.

Седем пъти номинираната за Нобелова награда, д-р Йохана Будвиг, пионер в ЕМК изследванията, съобщава за успехи при лечение на болести на сърцето, артрит, рак и други общи заболявания с масивни дози на ЕМК .

Основните мастни киселини са необходими за функционирането и развитието на мозъка и нервната система и производството на здрави клетъчни мембрани. Те предоставят на косата и кожата необходимите хранителни вещества и помагат при различни други функции в организма.

Алтернатива на рибеното масло 

Добавките от рибено масло са чудесен източник на есенциални мастни киселини, особено на Омега-3 мастни киселини, ето защо са станали толкова популярни. Въпреки това, за тези, които са вегетарианци, те не са опция. Има и опасения, че някои източници на рибено масло са замърсени с живак и други токсини. Олиото от конопено семе, което съдържа омега 3, 6 и 9, е чудесна алтернатива, която ще осигури същите ползи като рибеното масло, без опасност от поглъщане на токсини.

Конопено олио за здрава кожа, коса и нокти

Косата, кожата и ноктите са образувани от една и съща линия на кожни клетки, така че не е изненадващо, че хората, които използват конопено илио се радват на по-дебела и по-лъскава коса, мека кожа и здрави нокти. Олиото от конопено семе е почти идентично с нашите собствени липиди, така че то е в състояние да проникне в нашите клетки и да смаже повърхностите между тях. Използва се за подхранване не само на суха кожа, но и срещу петна и лезии, за детоксикация на кожата и подобряване тена ѝ. Можете спокойно да използвате масло от коноп като овлажнител за кожа, без да се тревожите от запушване на порите.

Екзема

От многото възможни приложения на конопеното олио като директно средство за лечение, най-обещаващото е лечението на екзема. Изследователите, ръководени от д-р Д. Галауей в Катедрата по фармацевтична химия и клинично хранене в университета в Куопио, Финландия, са проучили ползите от това олио върху пациенти с атопичен дерматит (екзема) и отчитат следните резултати: „Видяхме забележително намаляване на сухотата, сърбежа и цялостно подобрение на симптомите. “

Специални свойства на олиото от конопено семе:

-Единственото растение съдържащо витамин D, който е необходим за усвояването на калция;
-Съдържа витамин Е в големи количества;
-Отстранява предменструалния стрес;
-Има несравними с друго олио другипротивовъзпалителни свойства;
-Естествен слънцезащитен крем.

Конопените продукти са истински суперхрани. Когато говорим за олио от конопено семе, д-р Галауей отбеляза, „Ще трябва да заключим, че това е може би най-здравословното масло на пазара.“

Автор: John McKiernan

Източник: http://www.naturalnews.com/036039_hemp_seeds_oil_EFAs.html#ixzz2ZaBNtR00

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×