(NaturalNews)

Клетъчните телефони са едно от най-използваното и най-удобно изобретение на ХХ век. Макар че има определени предимства от използване на мобилните телефони, например да сте в контакт с близките си по всяко време, както с всяко удобство или лукс, обикновено има и последствия. С мобилните телефони последствията могат да бъдат пагубни и поради това не трябва да бъдат отхвърлени с лека ръка.

Последствия от използване на клетъчен телефон

Клетъчните телефони са източник на електромагнитни полета (ЕМП), радиация, която променя всичко, с което влиза в контакт. От мобилните телефони се излъчват ЕМП и заради начина, по който се използват телефоните, тези електромагнитни полета влизат в пряк контакт с мозъка.

Повече от дузина изследвания свързват дългосрочното използване на мобилен телефон – десет или повече години – с по-висока честота на мозъчни тумори и акустични невриноми. Тези критични диагнози са дори по-често, когато телефоните не се сменят от едната страна на главата на другата, по време на разговор.

Други лоши за здравето ефекти включват:

• Доказателство за левкемия, рак на гърдата и други ракови заболявания.

• Неврологични проблеми и промени в нервната система.

• Много по-висок риск от тумор на слюнчената жлеза.

Подкрепящи изследвания

Едно проучване от Медицинския университет в Грац, Австрия показа, че използването на мобилен телефон влияе негативно върху качеството на спермата при мъжете. Подобно проучване от 2009 изследва мъже в разгара на репродуктивните им години и установява, че безплодието и способността да се зачене здраво бебе са компрометирани от използването на мобилен телефон.

Клетъчните телефони също са източник на перфлурооктанова киселина (PFOA), вреден химикал, който се свързва със сърдечни болести, рак и вреда на женската репродуктивна система.

Мобилните телефони не са единственият проблем. Кулите за клетъчни телефони, както и други безжични устройства, допринасят за нейонизиращи радиочестоти в околната среда. Световната здравна организация (WHO) и Международната Асоциация за Изследване на Рака класифицират електромагнитните полета, излъчвани от мобилните телефони, като 2B, възможен канцероген. Кулите и самите телефони непрекъснато излъчват микровълнова радиация. Дори когато не се използват, мобилните телефони излъчват ЕМП.

Осъществими Решения

Според Работната Група за Околната Среда (Environmental Working Group), след като представителите на безжичната промишленост се срещнали с Федералната Комисия по Комуникациите през 2010 г., информация на сайта на Федералната Комисия по Комуникациите (FCC), които преди това са били в подкрепа за закупуване на по-безопасни, с по-ниска радиация – мобилни телефони, е била елиминирана и заменена със следния текст:

„Не подкрепяме необходимостта на тези практики“.

Когато правителствените организации и индустрията работят заедно, това не винаги е в най-добрия интерес на потребителя. Това означава намиране на по-добри решения, без зависимост от препоръките на правителството или индустрията.

Решения, които могат лесно да бъдат прилагани включват:

• Намаляне на употребата.

• Използване на слушалки или високоговорител.

• Държане на телефона на дистанция от тялото.

• Изключване на телефона, когато не е в употреба.

• При възможност използване на домашен телефон.

• Писане на съобщения вместо говорене.

• Местене на телефона от едната страна на главата на другата.

• Избягване на използване на телефона при слаб обхват.

Изследователите продължават да изучават ЕМП и връзката със здравето по отношение на дълготрайни и бъдещите последици. Каквито и заключения да се достигнат, свеждане до минимум използването на телефона е от решаващо значение.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lloyd Burrell

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *