Жена-яде-ябълка

(NaturalNews)

Ябълките са известни с това, че са много питателни. Те имат пектин, който е важен вид фибри, които се свързват с токсините в червата и ги изчистват от тялото. Ето защо не е нещо ново за хората да чуят думите: „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен.“ Тази поговорка изглежда потвърждава резултатите от едно ново проучване по отношение на рака в Интернационалния Журнал по Биологични Макромолекули. Учени от Четвърти Военен Медицински Университет, Училище по Фармация в Китай установяват, че олигозахаридите в ябълките показват впечатляващи резултати, когато се използват с човешки ракови клетки на дебелото черво.

В тази статия ще обсъдим това, което са открили изследователите при изследването на ябълките. Резултатите са много обещаващи и може наистина да помогнат на тези, които страдат от рак.

Изследването

Олигозахаридите всъщност са сложни въглехидрати. Резултатите от изследванията доказват, че колкото повече олигозахариди присъстват в ябълката, толкова са по-добри резултати, които хората могат да получат срещу раковите клетки в дебелото черво. Открито е, че съединението започва с  процес, който се нарича апоптоза, която се счита за клетъчно самоубийство. Това е естествен механизъм на тялото да убие повредените или раковите клетки. Чрез увеличаване на количеството ябълкови олигозахариди в тялото, скоростта, с която раковите клетки се ангажират в това клетъчно самоубийство може действително да бъде от полза на някой, който има това заболяване. Резултатите показват също, че ябълковите олигозахариди всъщност помагат за спиране образуването на нови ракови клетки.

Благодарение на това изследване, учените са в състояние да  заключат, че ябълковите олигозахариди имат много потенциал като средство за химиопревенция или като антитуморен агент. Те казват, че тези констатации са достойни да бъдат изследвани допълнително. Въпреки това, експертите препоръчват на хората да се придържат само към био (органични) ябълки. Ябълки, които се отглеждат по небиологичен начин обикновено съдържат остатъци от различни химични вещества от пестициди, като диазинон, азинофос, фозалон, фосмет, метилхлороформ, демитоат, ометоат, етион, метил паратион и паратион.

В много проучвания е открито, че тези пестициди са токсични, по-специално атакауващи нервната система и мозъка на хората. Много пестициди също се считат за канцерогенни. Ето защо хората са обезкуражени от закупуване на не-органични ябълки. Органичните ябълки са без тези пестициди, което ги прави по-здравословен избор.

Ябълките са известни също с високо съдържание на ябълчна киселина, която е полезна за подобряване  производството на енергия в тялото. Това съединение  е важно и за тези, които имат синдром на хроничната умора или Фибромиалгия. Полезна е също за тези, които имат и други нарушения, свързани с клетъчната енергия. Ябълките съдържат много важни минерали, витамини и ензими. Ето защо хората трябва да обърнат внимание на резултатите от това проучване и да ядат по една био ябълка на ден, за да помогнат на телата си да стават по-силни и свободни от рак.

Източник: http://www.naturalnews.com/040361_organic_apples_cancer_prevention_healthy_diet.html#ixzz2Tebg5pKF

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *