Фран Кер, автор на Чиста Кожа за Цял Живот и Как да Излекуваме Акне Естествено, е била фен на маслото от жожоба в продължение на години. „Все още го обичам. Голям фен съм му, но вече имам нов любимец“, признава тя. „Това е органично масло от конопено семе. Влюбена съм в маслото от конопено семе като средство за почистване и овлажнител.“

Кер някога е имала тежко акне и сега е освободена от заболяването. Докато Кер все още признава способността на маслото от жожоба за запазване на кожата в добро състояние, тя казва, че в момента маслото от конопено семе е нейният предпочитан избор поради няколко причини.

Маслото от конопено семе не запушва порите, както и други ползи

Първо, обяснява тя,  то има комедогенен рейтинг  „0“ (на жожобата е „2“), което означава, че не може да запуши порите. Комедогенният рейтинг се отнася до степента, в която маслото може да запушва кожата. Рейтинг  „0“ означава, че продуктът няма да запушва порите, а най-високата оценка „5“, означава, че най-вероятно ще бъде изключително проблематично за склонна към акне кожа.

На второ място, маслата с комедогенна оценка  „0“, обикновено са с висока концентрация на линолова киселина, която се намира в себума на кожата или естествено образуващите се масла. Конопеното семе съдържа 57 процента линолова киселина, която е отговорна за поддържането на кожата ни еластична. Кер казва, че когато използваме масло от конопено семе върху кожата си, „ние правим себума много по-мек и гладък.“ Тя също така напомня, че себумът „е наш приятел, а не враг“, обсъждайки мита, че сухата кожа лекува заболявания като акне. Кер също така обяснява, че себумът е естествено антибактериален и противогъбичен.

Тя просто използва органично масло от конопено семе, като намокря лицето си и го поставя като нормален препарат за почистване. „Това е новото ми любимо средство“, казва Кер. „Кожата ми стана по-мека и качеството ѝ също се подобри.“

Тя се наслаждава също и на зеления цвят на маслото от конопено семе, който помага за компенсиране на червения или румен тен, който често изпитваме с тези кожни заболявания. Поради тази причина, в допълнение към всичките други ползи, обичайно е да се гледа на маслото от конопено семе като част от много овлажнители и кремове за грим и кожа. Въпреки това, винаги е важно да се уверите, че продуктът е с биологичен произход и не съдържа вредни съставки, които могат да отнемат от ефективността на маслото от конопено семе.

Други хора също  се наслаждават на масло от конопено семе, заради способността му да помага за лекуване на екземи, псориазис и дерматити. Всъщност, Вестникът по Дерматологично Лечение подчертава проучване, направено във Финландия, което показва, че идеалният баланс на омега-6 и омега-3 мастни киселини в олиото от конопено семе са допринесли за облекчение на суха и сърбяща кожа сред страдащи от дерматит.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×