(NaturalNews)

Алергиите са наистина досадни. Но вместо използването на обичайните лекарства, хората вече могат да търсят помощ от различни храни. Сред известните храни, които помагат за борбата с пролетните алергии са цитрусовите плодове, червено грозде, броколи, зеле, ядки, ябълки, риба, лук и чесън.

С диета, обогатена с тези храни, хората, алергични към пролетта, могат да си осигурят комфорт и облекчение

Цитрусови плодове. Има няколко проучвания, които доказват силата на витамин C, а има ли по-добър начин да получим зареждане с витамин C от цитрусовите плодове. Портокали, лимони и грейпфрути, измежду много други, са богати източници на този витамин.

Червено грозде. Една от най-неприятните последици от алергиите е възпаление, получено от тях. Консумирането на храни, богати на антиоксиданти, като червено грозде, може да помогне за намаляване на възпаления, които могат да се появят по цялото тяло. Това което правят антиоксидантите е да работят за защита на клетките от окислително увреждане. Тези възпаления могат да предизвикат няколко заболявания. Освен това, червеното грозде е богато на ресвератрол, който е еднакво ефективен за борба с възпалението.

Броколи. Блокирани синуси могат да бъдат отпушени с ядене на броколи. Но това не е единствената полза от този продукт. Той също е богат на витамин С. В интерес на истината, според изследователи, чаша сурови броколи съдържа до 80 мг от витамина.

Зелеви култури. Зелето съдържа фитохимикали, по-специално каротеноиди. Този компонент е добре известен с облекчаване на алергичните реакции. За да се засили действието на каротеноидите, съдържащи се в зелето, засегнатите от алергии лица трябва да консумират зеленчука с източник на мазнина.

Ядки. Ядките са пълни с магнезий и витамин E. Магнезият може да работи срещу хрипове, които често са резултат от астмата. Витамин Е, от друга страна, може да помогне за подобряване на имунитета. Този витамин също работи за подпомагане на защитата на организма от свободните радикали, като по този начин предотвратява възпаления и увреждане на тъканта.

Ябълки. Според проучване за диетата Крит, лица, които ядат ябълки редовно, имат по-големи шансове за защита от алергии и астма. Този плод съдържа кверцетин, вид флавоноид, който е ефективен за употреба срещу възпаление. Кората на ябълката е богата на антиоксиданти, по-конкретно полифеноли, които защитават клетките от увреждане.

Риба. Рибата е чудесен източник на омега-3 мастни киселини, известни със своите противовъзпалителни свойства. Омега-3 мастните киселини могат да помогнат за подобряване на имунната система, което помага на тялото по-добре да се пребори с алергиите.

Лук и чесън. Лукът и чесънът също са богати на кверцетин. В интерес на истината, те могат да действат по начин, много приличащ на този на антихистамина, което ги прави много ефективни, когато са включени към пролетна диета против алергия.

Има изобилие от хранителни решения за борба с лошите ефекти от пролетните алергии. Най-хубавото е, че това са естествени решения и  могат да се ползват и като храна. Хората, които са склонни да страдат от пролетни алергии трябва със сигурност да включат в диетата си тези осем вида храни, за да се защитят по-добре и да избегнат страданието от всички неприятни и обезпокоителни алергични реакции, които носи сезона.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *