(NaturalNews)

Всеки ден, Леви Боуланд яде сурова веганска диета, която се състои от няколко пъпеши, банани, салати, кълнове и храни, които никога не се загряват над 48 градуса. Докато защитниците на сурови храни, като Дейвид Улф твърдят, че „готвената храна е мъртва, безжизнена, и скучна,“ други предупреждават, че този хранителен начин на живот може да бъде проблематичен, особено за децата.

Леви Боуланд, или „Raw Food Levi“ в света на социалните медии, например, е само на 10 години.

Експерти и семейства споделят впечатления за плюсовете и минусите на диетата със сурови храни

Родителите му са изоставили своите собствени нездравословни хранителни навици, които са се състояли от сладки лакомства и пържени, мазни храни, преди раждането на сина си и са го отгледали със същата диета със сурови храни, на която те също се наслаждават. „Не искахме Леви да расте със същите зависимости“ казва бащата Дейв Боуланд. Все пак, точно това мислене притеснява някои експерти, като д-р Марго Мейн, специалист по хранителни разстройства в Уест Хартфорд, Кънектикът. Д-р Мейн казва, че децата на тези диети може да са „продължение на маниите за хранене на родителите си, а може би дори клинично разстройство в храненето им ги води до този манталитет за сурова диета.“

Все пак, увеличението на цели семейства, които се наслаждават на диети със сурови храни, оставайки здрави в същото време, е широко разпространено. Те са доказателство, че диетата със сурови храни е наистина от полза, както за възрастни, така и за деца.

Вземете за пример 31-годишната Джулия Родригес, която е майка на две деца и казва, че по време на втората си бременност, на почти всяко ядене тя се е хранила изцяло със сурова веганска храна и нейните подрастващи деца също са се хранили със сурови храни. Тя казва, че нейното семейство е изключително здраво, а освен това, тя смята, че този начин на хранене е помогнал на нея и съпруга ѝ да свалят общо 68 килограма. Що се отнася до тези, които имат проблем с нея и хранителните предпочитания на семейството ѝ, тя отвръща: „Ако бях яла Макдоналдс по цял ден, не бихте казали нищо за мен, но го правите, тъй като ям плодове и зеленчуци?“

Малкият Боуланд се наслаждава на начина си на живот, казвайки: „Аз съм суров веган от раждането си и го обичам. Никога не съм се разболявал и имам много енергия. Обичам сурови плодове и зеленчуци!“. Като повечето деца, той иска колело, но също така казва, че спестява пари, за да може да отиде на Плодовия Фестивал в Уудсток в северната част на щата Ню Йорк.

За тези, които се чудят, сред любимите му храни са хумус със сурови тиквички и банани.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

One thought on “Отгледан на сурово: Дали диетата със сурови храни е добра за децата?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *