(NaturalNews)

На минерала силиций (Si) се отделя все по-голямо внимание, заради неговите важни функции. Понякога е наричан „минерал за красота“, защото подобрява еластичността на кожата и растежа на ноктите и косата. Напоследък са проучени и няколко други по-важни аспекти.

Силициевият диоксид помага за еластичността на колагена на всички съединителни тъкани в тялото, включително сухожилия и хрущяли. Това намалява болки в ставите и поддържа гъвкавостта на тялото ви. Също така високите нива на силициев диоксид в кръвния серум помагат да не се натрупва артериална плака и да се запушват кръвоносните съдове.

Основният виновник за тази плака наскоро се промени от натрупване на холестерол към калцификация на калций в кръвта, който не се абсорбира като костна материя. Известно е, че силициевият диоксид е важна част от изграждането на костната материя. Без него калцият отива другаде, за да се калцира потенциално в меката тъкан на артериалните стени и сърцето.

Силициевият диоксид е от жизненоважно значение за поддържане на здрави кости и здрава сърдечно-съдова система.
Това квалифицира силициевия диоксид като основен минерал против стареене.

Силициев диоксид за детоксикация на тежки метали – особено алуминий

Дори PubMed признава силициевата киселина като противоотрова при отравяне с алуминий и силициевия диоксид като детоксикиращ агент за тежки метали. Калцификацията на мозъчна тъкан и алуминиевата токсичност са свързани с болестта на Алцхаймер.

Било е установено, че силициевият диоксид може да бъде допълван, за да помогне за предотвратяване на още един аспект на застаряването на населението – деменция. Очевидно може да се използва като допълнение с друго лечение на Алцхаймер, като чисто студено пресовано кокосово масло.

Алуминият (Al) се извежда чрез урината, когато се приема силициев диоксид. Изглежда, че има малка опасност от предозиране, стига да се консумира адекватно количество вода и да се поддържат нивата на витамин B1 и калий.

Няма недостиг на алуминиева интоксикация в нашата околна среда. Алуминият се намира в съдове за готвене, кутийки за напитки, фолио, пасивния цигарен дим, козметика, слънцезащитни кремове, кемтрейлс и още. Със сигурност е във всички ваксини. Инжектирането на алуминий заобикаля нормалния маршрут на неговото елиминиране.

Алуминият се натрупва в тъканите, които не са с бърз клетъчен цикъл. Тъканите с бавен клетъчен цикъл се съдържат в костната маса, сърцето и мозъка. Мозъкът и нервната му система е мястото, където се появяват заболявания като Паркинсон, множествена склероза, хронична умора и други неврологични или автоимунни заболявания.

Д-р Крис Ексли, PhD, е посветил почти две десетилетия от научния си живот в изследване на алуминиева интоксикация. Той назовава периода от време от началото на 20 век до сега „Ерата на алуминия.“ Преди това алуминият стоеше в земята и все още не е бил миниран. Ексли твърди, че добивът на алуминий и неговото използване по толкова много начини съответства на значителното увеличение на неврологични заболявания.

Той препоръча няколко скъпи минерални води с високо съдържание на силициев диоксид, които се продават в добрите магазини за здравословни храни. Той твърди, че има положителни резултати с наранени от ваксини деца, които са пиели тези води, но също така има и други добри, по-евтини източници на силициев диоксид.

Източници на силициев диоксид

Хвощът е отличен и евтин билков източник на силициев диоксид. Хвощ има от векове и е почти забравен преди последни изследвания, разкриващи повече негови качества. Преди това хвощ се е използвал предимно като диуретик или за лечение на камъни в бъбреците.

Има и добавки, които са формулирани за прием на силициев диоксид. Храните, които спомагат за поддържане на високи нива на силициев диоксид са несмлените пълнозърнести храни, като ръж, ечемик, овес и пшеница. Кълнове от люцерна, ядки и други семена ще повишат нивата на силициев диоксид.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Paul Fassa

By admin

One thought on “Открийте свойствата на силициев диоксид против стареене и детоксикация на тежки метали”
  1. Чай от полски хвощ, богат на силиций. Преди да прочета статията изпих един. Silicea в хомеопатията е подходящ за усвояване на полезните вещества и изхвърляне на вредните. При попадане на чуждо тяло в окото или забиване на треска в кожата,например, помага да се изхвърли, а и да не се събира гной.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *