Смята се, че над една трета от възрастните в САЩ са с наднормено тегло, което е често предотвратим проблем, който е свързан с някои сериозни здравословни проблеми като диабет, сърдечно-съдови заболявания, рак и инсулт. Много от тези хора – може би дори вие – се опитвате да загубите наднорменото тегло.

Въведете в диетата си кокосово масло. Разбира се, то е било в центъра на дебат; някои твърдят, че увеличава „лошите“ нива на холестерол (LDL), докато други твърдят, че не води до такова нещо. Голяма част от информацията, която съществува е в подкрепа на последното. В действителност, кокосовото масло се състои от приблизително 50% лауринова киселина, нещо, което помага за предотвратяване на сърдечни проблеми, висок холестерол и високо кръвно налягане – всички те са неща, които могат да ви се случат, особено когато сте с наднормено тегло.

Установено е, че маслото помага за загуба на тегло

Например, едно изследване, публикувано в списание „Липиди“, установява, че жените, които консумират добавки с кокосово масло (в сравнение с тези, приемащи добавки от масло на соеви зърна) не само са имали намаляване на техния индекс на телесна маса, но и са загубили няколко сантиметра от талията си, докато другата група не загубила от обиколката на талията си.

Какво прави кокосовото масло уникално

Как точно кокосовото масло помага на хората да губят тегло? Уникалните свойства, които включват средно мастни киселини (повечето съдържат дълговерижни мастни киселини), се метаболизират по начин, който помага за премахване на стреса от панкреаса. Това от своя страна увеличава скоростта на метаболизма на тялото, което дава възможност да се изгаря повече енергия. Разбира се разхода на енергия е важен аспект за намаляване на теглото.

Тези, които са имали успешно отслабване и поддръжка, както и много здравни експерти, отбелязват, че добавяне на кокосово масло в редовното готвене и хранене е от полза. Разбира се, както с всяка храна, е важно да се каже, че не е хубаво да се прекалява, което би довело до прием на допълнителни калории.

Допълнителни ползи от кокосово масло

Не само, че кокосовото масло добавя приятен, изтънчен вкус към различни храни, но то може да играе роля в намаляване на теглото и подобряване на общото здравословно състояние. Съвет: уверете се, че сте избрали кокосовото си масло разумно. Насочете се към студено пресовано масло, което се прави при температура, която не вреди на качествата му.

Отвъд теглото, маслото също е от полза за красота, подобрява храносмилането и повишава имунитета, за да назовем само няколко допълнителни бонуси за тялото.

Обичате кокоси? Ще искате да опитате тази рецепта.

Помислете да си направите смути с какао на прах, банан и кокос. То е лесно и много полезно за здравето.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/lose-weight-coconut-oil/

Автор: Jennifer Lea Reynolds

Напиши коментар

Добави обява

×
×