(NaturalNews)

Има две неща, за които трябва да се запитате, ако имате проблем с миризмата на тялото:

  • Здрав ли съм?
  • Използвам ли правилния сапун и продукти, които се грижат за кожата?

Може би сте забелязали, че въпросът „Къпя ли се достатъчно често“, се оставя настрана. Това е така, защото, когато тялото е здраво, къпането е за премахване на прах и миризми от източници, различни от нашето тяло. Неприятната телесна миризма е резултат на небалансирано PH, небалансирани хормони, тежък токсичен товар, увреждащи продукти за грижа за кожата и/или небалансирана чревна флора.

Здраве

Нека първо да говорим за здравето. Ако не сте здрави или тялото ви е токсично, това ще се отрази на телесната миризма. Вагиналните инфекции могат да доведат до лоша миризма, а телесни течности, включително пот, могат да отделят лоша миризма, когато сте болни, точно както синусните инфекции или инфекциите в устата могат да доведат до лош дъх. Ако сте здрави, потта ви няма да мирише лошо. Всъщност ще мирише добре.

Изчистете тялото си отвътре навън. Яжте здравословна диета, която се състои от 80% пресни, органични, сурови плодове и зеленчуци. Фибрите ще очистят храносмилателната ви система, измитайки старите гниещи храна и частици, докато работят като пребиотик, който помага да се поддържа високо ниво на полезни бактерии в червата. Детоксикирайте се два пъти годишно. Изкарайте тези химикали, паразити и допълнителни дрожди от тялото си.

Къпане и вземане на вана

Това е толкова индивидуално решение, което следва да се основава на потребностите, а не на идеята на някой друг за чистота. Културните норми са ежедневна вана или душ, като някои вземат душ сутрин и вечер. Ако сте здрави и в действителност не сте мръсни, дневните душове или вани не са необходими. Някои може да твърдят, че дори и с продукти за грижа за кожата без токсини, ежедневното измиване носи повече вреда, отколкото полза, поради отмиване на здравословната флора, която се развива върху кожата и контролира миризмата на тялото. Къпете се толкова често, колкото е необходимо – не повече.

Защо трябва да използвате органичен сапун

Има две причини, поради които трябва да използвате органичен сапун. Първо, нашата кожа просмуква по-голямата част от химикалите, поставяни върху нея. Когато използваме конвенционални продукти, тези химикали се просмукват в кръвта ни. Четете етикетите на сапуните и се запитайте дали искате да ядете тези съставки, защото по заобиколен начин, всеки път, когато ги използвате, вие правите точно това. Второ, органичните сапуни са по-добри за кожата ви и спират цикъла на телесната миризма, причинен от конвенционалните продукти.

Нашата кожа е част от първата линия на защита на тялото срещу патогени. Не само, че произвеждаме естествени масла, за да запазим кожата здрава, но кожата ни е домакин на много полезни бактерии, по същия начин както и червата ни. Конвенционалните сапуни, особено антибактериалните сапуни, са най-голямата причина за миризмата на тялото, тъй като нарушават естествената защита на тялото срещу лошите бактерии. Конвенционалните, антибактериални сапуни събличат кожата от натуралните ѝ масла и убиват бактериите. Проблемът е, че те убиват полезните бактерии, които естествено пазят от лошите бактерии (миризливите бактерии).Като се къпите убивате добрите бактерии. Потите се, лошите бактерии започват да се размножават и няма достатъчно добри, бактерии, които да ги държат под контрол. Къпите се и цикълът продължава.

Това е същият процес, който преживяваме с дезодорантите. Всеки път, когато събличаме натуралните масла и убиваме полезните бактерии, ние създаваме нездравословен цикъл, който единствено затвърждава използването на конвенционални продукти. Миришем по-лошо, използваме все повече и повече. Това е начинът, по който те правят пари.

Органичните сапуни поддържат естествения баланс на бактериите върху кожата ви. С минаване на времето, ще забележите, че имате по-малко телесна миризма. Вече няма да имате нужда да използвате дезодорант. Просто, вече не миришете лошо. Може да откриете, че трябва да се къпите само през ден, на всеки три дни, или може би само веднъж седмично. Дори и ако запазите навика за ежедневна вана или душ, кожата ви ще бъде по-щастлива и по-здравословна. Ако търсите начин да се отървете от миризмата на тялото, без химическо прикритие, което уврежда здравето, то е време да балансирате чревната флора и хормоните си.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×