(NaturalNews)

Разбира се, много крила в магазините миришат прекрасно, с разнасяща се из въздуха миризма на канела, ванилия и свежи аромати. Но, въпреки това, тези приятни аромати, често предназначени да намаляват непривлекателните битови миризми, не само прикриват неприятните миризми, но и опустушават здравето.

Според Националния Съвет за Защита на Ресурсите (NRDC) голяма част от тези продукти съдържат опасни химикали, наречени фталати, които са известни, че могат да причиняват редица здравословни нарушения, включително дефекти при раждане, аномалии в гениталното развитие и хормонални промени.

Това важи също и за много продукти, които носят названието „изцяло натурални“ или „неароматизирани“. Поради това е най-добре да се търсят по-безопасни алтернативи, които естествено освежават въздуха и по-скоро помагат, отколкото да вредят на здравето.

Изводът е, че в крайна сметка, тези химикали могат да влизат в кръвния поток чрез вдишване или чрез просмукване в кожата, като създават нездравословна среда.

Като такива, NRDC препоръчва по-строг мониторинг и забрана на такива продукти от Агенцията за опазване на околната среда (EPA) и Комисията за безопасност на потребителските продукти, като същевременно призова потребителите просто да спрат да използват такива елементи в дома си. Жилището е област, в която хората имат контрол над това, което избират да въвеждат в средата си и избягването на търговските  спрейове и масла, освежаващи въздуха, е важен начин за поддържане на здравословен начин на живот.

Естествени начини за поддържане на дома с чист и свеж мирис

За да запазите домовете чисти и ухаещи на свежо, ключът е да се използват естествени възможности.

Почиствайте със здравословни съществуващи продукти

Шансовете са, че вече имате продукти в дома си, които действат като страхотни битови почистващи препарати. Например, зехтинът е невероятен за полиране на мебели, содата бикарбонат може да почиства фурни, а смес от оцет и вода може да почисти огледала и прозорци.

Поставете растения в къщата

Внасянето на някои зелени растения у дома може да направи чудеса за подобряване на качеството на въздуха, който може да е бил подложен на вредни химикали. Растенията, които са ефективни за премахване на токсините включват алое вера, Хлорофитум (Зелена лилия), гербери, палми рапис и бамбукова палма.  Някои растения са толкова ефективни при пречистване на въздуха, че дори NASA е разработила списък с най-добрите. Те включват някои от споменатите по-горе, като гербера и бамбукова палма, но също така включват английски бръшлян, спатифилум и сансевиерия.

Етерични масла

В допълнение, че насърчават чувството на релаксация или концентрация, много етерични масла предлагат чист и свеж аромат. Етерични цитрусови, мащерка, мента и евкалипт масла са здравословни начини за подобряване на качеството на въздуха в закрити помещения.

Всички тези са отлични начини да се поддържа свеж мирис в дома, докато в същото време стоите настрана от вредни токсини. Винаги използвайте естествени методи вместо пълните с токсини търговски аерозоли и масла.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×