(NaturalNews)

Традиционната наука препоръчва прием на осем унции (една чаша вода) с честота от осем пъти на ден. Теоретично, това трябва да покрие нуждата на тялото, когато става дума за прием на вода. Въпреки това, вечният въпрос остава: дали това е точно и ефективно? Тази статия има за цел да обърне внимание на въпроса за това колко вода е наистина необходима за нашите тела. В края на дискусията, читателите трябва да бъдат обучени за необходимостта от водата и колко е твърде малко и твърде много за тялото.

Теориите

Една чаша осем пъти на ден е все още теория. Въпреки че се препоръчва от здравните специалисти, тяхното единомислие не означава валидност и надеждност за прием на вода. Все още няма издадена научна дискусия, която илюстрира принципа за прием на вода.

Принципът пиене на половината си тегло все още е теория. В предложението се казва, че вие ​​ще знаете колко вода трябва, като разделите теглото си на две. Това означава, че вие ​​трябва да конвертирате килограми в паунд, или  унции в литри, и дори броя на чашите вода. Пример 160 паунда делено на две, 80 унции вода на ден, което е около 10 чаши вода. Целта е да пиете толкова вода, колкото е възможно, този принцип ви кара да смятате, че в момента, когато ожаднеете, сте дехидратирани.

Нормата за прием по пол също е теория. През 2004 г. Института по Медицина (IOM) пуска норми, които казват, че жените имат нужда от 91 унции (2.7л.) вода, а мъжете се нуждаят от 125 унции (3.7л.) дневно. Това означава, че ако разчитате само на питейна вода, имате нужда от най-малко 11 чаши на ден. Въпреки това, тази норма включва също всички възможни водоизточници, като храните, които ядем и напитки, които пием. При прилагането й 80% от водата идва от това, което пием, и 20% идва от това, което ядем.

Истината

Истината е, че няма определящ стандарт (фактор) от колко вода се нуждаем. Тогава как бихме могли да знаем дали сме приели прекалено много или прекалено малко? За разлика от храната, която ни води до пресищане, телата ни притежават един вид „водомер“, който ни позволява да разберем, ако имаме нужда от повече вода или не. Това означава, че жаждата е ефективен начин за нас, за да определим дали се нуждаем от вода или не. Това обаче не включва факта, че някои хора се дехидратират поради медицински причини. Имайте предвид, че тази статия се отнася само за обикновените дни от нашия живот.

Фактори, влияещи върху необходимостта от вода

Първо, нуждата от вода зависи от телесни фактори като: възраст, размер на тялото, пол, здравословно състояние, както и нивото на физическа активност. Второ, нашата нужда за вода зависи от фактори на околната среда като: висока влажност и температура. И двете групи фактори имат смисъл, защото организмът се стреми да попълни това, което е загубил, а това включва и течности.

Заключение

Може да се каже, че нуждата на организма от вода не зависи от предварително зададени насоки. Докато не се докаже нуждата на тялото от вода, теориите ще продължават да са само предположения. Жаждата все още е най-добрият показател за нуждата на организма от вода.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×